Konkursā par naftas produktu drošības rezervju izveidi uzvarējuši «RDZ Energy», «Baltimar» un «Vitol»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ekonomikas ministrijas (EM) šā gada martā izsludinātajā atklātajā konkursā par drošības rezervju pakalpojuma sniegšanu Latvijā naftas produktu rezervju izveidei uzvarējušas kompānijas SIA «RDZ Energy», pilnsabiedrība «Baltimar-Sanders Grupa» un «Vitol SA», liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kopējā līguma summa ar uzņēmumiem ir 18 595 584 eiro. Lai gan iepriekš tika prognozēts, ka kopējā paredzamā iepirkuma summa varētu būt 28 740 162 eiro.

Iepirkuma uzvarētāji tika noskaidroti atklātā konkursā, izvēloties piedāvājumu ar zemāko cenu. Kopumā EM konkursam pieteicās 12 pretendenti.

Iepriekš EM sniegtā informācijas liecina, ka «Vitol» piedāvāja nodrošināt 327 644 tonnas otrās kategorijas naftas produktu par 4,91 eiro bez PVN par vienas tonnas uzglabāšanu mēnesī, sniedzot drošības rezervju uzglabāšanas pakalpojumu Latvijas teritorijā.

«RDZ Energy» piedāvāja nodrošināt 14 000 tonnu otrās kategorijas naftas produktu par 4,61 eiro bez PVN par vienas tonnas uzglabāšanu mēnesī, sniedzot uzglabāšanas pakalpojumu Latvijas teritorijā.

«Baltimar-Sanders Grupa» piedāvāja nodrošināt 50 000 tonnu pirmās kategorijas naftas produktu un 40 000 tonnu otrās kategorijas naftas produktu par 4,3 eiro bez PVN par vienas tonnas uzglabāšanu mēnesī, sniedzot uzglabāšanas pakalpojumu Beļģijas un Nīderlandes teritorijās.

Jau ziņots, ka EM šā gada martā izsludinātajā atklātajā konkursā par drošības rezervju pakalpojuma sniegšanu Latvijā naftas produktu rezervju izveidei kopumā saņemot 12 pretendentu piedāvājumus no septiņām valstīm, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja EM.

Konkursā piedāvājumus iesniedza AS «Ventbunkers», «Lietuvos naftos produktu aģentūra», «Vitol S.A.», SIA «Latvijas propāna gāze», SIA «Statoil Fuel&Retail Latvia», «Statoil Refining Denmark AS», SIA «Lukoil Baltija R», «OY Teboil Ab», «Goldman Sachs International», SIA «RDZ Energy», «Neste Oil OYJ» un pilnsabiedrība «Baltimar-Sanders Grupa».

Konkursu mērķis ir nodrošināt, ka Latvijai tiek izveidots valsts naftas produktu drošības rezervju apjoms, kas atbilst vismaz dienas vidējā tīrā importa daudzumiem 90 dienām gadījumam, ja tiek izsludināta valsts mēroga enerģētiskā krīze. Konkursa ietvaros kopējais nepieciešamais naftas produktu drošības rezervju apjoms ir 327 644 tonnas.

Saskaņā ar Enerģētikas likuma prasībām EM no 2010.gada 1.augusta pilda Centrālās krājumu uzturēšanas struktūras funkcijas, tostarp izsludina atklātus konkursus par naftas produktu drošības rezervju pakalpojuma sniegšanu katrai naftas produktu kategorijai.

Jau ziņots, ka 2013.gadā Ekonomikas ministrijas izsludinātajā atklātajā konkursā par naftas produktu drošības rezervju pakalpojuma sniegšanu uzvarēja «Oy Teboil Ab», AS «Orlen Lietuva», personu grupa «SIA «Baltimar VT» un «Sanders Trading INC«», «Statoil Refining Denmark», SIA «Lukoil Baltija R», SIA «Orlen Latvija», «Orlen Eesti», SIA «Statoil Fuel Retail Latvia», SIA «RDZ Energy», kā arī «Vitol S.A.».

Kopējā līguma summa bija 20,2 miljoni latu (28,74 miljoni eiro).

2013.gada nogalē valdība pieņēma grozījumus kārtībā, kādā komersanti nodrošina un sniedz drošības rezervju pakalpojumu valsts naftas produktu drošības rezervju izveidei noteiktā apjomā. Grozījumi kārtībā paredz, ka konkursā par naftas produktu drošības rezervju uzglabāšanas pakalpojumu sniegšanu var piedalīties arī komersanti, kuri darbojas ar sašķidrināto naftas gāzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu