Hakeri uz brīdi pārņēmuši savā kontrolē Turcijā izvietotās Vācijas zenītraķetes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Turcijā izvietotās Vācijas zenītraķetes «Patriot» uz īsu brīdi savā kontrolē pārņēmuši hakeri, otrdien vēsta vācu mediji.

Kā ziņo civildienesta žurnāls «Behörden Spiegel», Bundesvēra zenītraķešu sistēma, kas izvietota pie Turcijas robežas ar Sīriju, sākusi pildīt «neizskaidrojamas» pavēles. Pagaidām gan nav zināms, kādas šīs pavēles bijušas un vai tās izpildītas līdz galam.

Žurnāls norādījis arī uz diviem iespējamajiem «vājajiem punktiem» zenītraķešu kompleksa vadības sistēmā, kurus varētu izmantot hakeri.

Kibernoziedznieki varētu būt guvuši piekļuvi sistēmai divos dažādos ceļos. Viens no tiem ļautu viņiem pārņemt zenītraķešu sistēmas vadību, bet otrs - iegūt tās rīcībā esošo informāciju.

ASV armijas bruņojumā zenītraķetes «Patriot» ir kopš 1984.gada, bet pirmo reizi kaujas apstākļos tās tika izmantotas 1991.gada Persijas līča kara laikā.

2012.gadā, kad tās robežām pietuvojās Sīrijā uzliesmojušais pilsoņkarš, Turcija lūdz NATO atbalstu, izvietojot tās teritorijā zenītraķetes.

Šī gada jūnijā Vācija paziņoja, ka tā pašreiz bruņojumā esošos zenītraķešu kompleksus «Patriot» aizstās ar jauno Vidēja darbības rādiusa gaisa aizsardzības sistēmu (MEADS), kuru izstrādājis ASV bruņojuma ražotājs «Lockheed Martin» sadarbībā ar Eiropas aizsardzības uzņēmumu konglomerātu MBDA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu