Āboltiņa ar nacionālās apvienības pārstāvjiem iesaistās asā vārdu apmaiņā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK politiķi šodien neieradās uz koalīcijas partiju frakciju sanāksmi.

Kā apstiprināja «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa, ņemot vērā nacionālās apvienības politiķu neierašanos, koalīcijas sēde notikt nevarēja.

Kamēr Āboltiņa sniedza interviju žurnālistiem, nacionālās apvienības pārstāvji gan parādījās un plašsaziņas līdzekļu pārstāvju klātbūtnē sāka atklātu diskusiju par jautājumiem, kas saistīti ar prezidenta ievēlēšanu. Tomēr šajā brīdī klāt vairs nebija trešā koalīcijas spēka - Zaļo un zemnieku savienības - pārstāvju.

Starp Āboltiņu un nacionālās apvienības pārstāvjiem notika asa vārdu apmaiņa.

Āboltiņa nekomentēja, kāpēc nacionālā apvienība nolēmusi neatbalstīt Raimondu Vējoni (ZZS) izšķirošajā balsojumā prezidenta vēlēšanās.

«Katrs var atbildēt par savu doto vārdu, ko viņš tur vai netur,» norādīja «Vienotības» līdere. «Manā uztverē ir ļoti grūti, ja koalīcijā tiek dots vārds bet nav lielu argumentu, kāpēc šis vārds netiek turēts,» neslēpa Āboltiņa, piebilstot, ka šī nav pirmā reize, kad nacionālā apvienība netur doto vārdu jautājumos, kuros koalīcija cer panākt vienotu nostāju.

Cita starpā Āboltiņa žurnālistiem pieļāva iespēju, ka Valsts prezidents varētu tikt ievēlēts arī ar opozīcijas balsīm.

Kā ziņots, pirms īsa mirkļa nacionālās apvienības Saeimas frakcija paziņoja, ka pēdējā Valsts prezidenta vēlēšanu balsojumā balsos pret aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS), kurš palicis vienīgais kandidāts.

Šāds lēmums pieņemts apvienības frakcijas sēdē, uzklausot savu kandidātu Egilu Levitu, kurš paudis gatavību piedalīties otrajā vēlēšanu kārtā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu