«Saskaņa» turpmākajās vēlēšanu kārtās balsos pret abiem palikušajiem kandidātiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijas «Saskaņa» virzītajam Valsts prezidenta amata kandidātam Sergejam Dolgopolovam izkrītot no turpmākās cīņas par šo amatu, «Saskaņa» turpmākajās vēlēšanu kārtās balsos pret abiem palikušajiem kandidātiem - Raimondu Vējoni un Egilu Levitu.

«Saskaņas» deputāts Andrejs Klementjevs intervijā Latvijas televīzijai pastāstīja, ka pēc Dolgopolova neveiksmes «Saskaņas» frakcija, kurai Saeimā ir 24 balsis, turpmāk balsos pret visiem kandidātiem. Klementjevs atzina, ka pats balsojis par Levitu. Viņš atturējās prognozēt, vai šodien tiks ievēlēts Valsts prezidents, taču pieļāva, ka darbs turpināsies arī pēc nedēļas.

Sergejs Dolgopolovs intervijā TVNET sacīja, ka ar saviem panākumiem Valsts prezidenta vēlēšanās jūtas apmierināts, jo viņam klājies krietni labāk nekā Bondaram. Viņš atzina, ka kandidēšana prezidenta vēlēšanās bijusi vērtīga pieredze, kas ļāvusi gūt divus nozīmīgus secinājumus - pirmkārt, viņaprāt, prezidents jāvēl nevis 100 vai 99 deputātiem, bet gan tautai, un, otrkārt, ļoti nozīmīgas pirms šīm vēlēšanām ir kandidātu debates. Viņš atzinīgi novērtēja pirms pašreizējām vēlēšanām rīkotās kandidātu diskusijas.

Arī Dolgopolovs norādīja, ka «Saskaņa» turpmākajās kārtās balsos pret visiem kandidātiem. Ja šodien prezidentu neizdosies ievēlēt, viņš būtu gatavs piedalīties arī nākamajās vēlēšanās pēc nedēļas, ja partija lems atkārtoti viņu virzīt šim amatam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu