Zatlers: ja jaunais prezidents tiks ievēlēts slepeni, valdība sabruks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers ļoti cer, ka šodien tiks ievēlēts prezidents. Viņa galvenie prezidenta kandidāti, kas vēlēšanās varētu uzvarēt, ir Raimonds Vējonis (ZZS) un Egils Levits (NA). Tomēr šobrīd kaut ko prognozēt par kādu no kandidātiem, kurš varētu kļūt par prezidentu, ir praktiski neiespējami, tāpēc jāgaida pirmās kārtas balsojuma rezultāti.

«Mani uztrauc, ka pirms prezidenta vēlēšanām nebija debašu. Kandidāti tika pieteikti, un ar to praktiski viss beidzās. Vēlēšanas notiek slepenībā, un tā ir slikta zīme,» atklāj bijušais Latvijas prezidents.

Viņš norāda: ja Saeimas deputāti jauno Valsts prezidentu ievēlēs slepenībā, neatklājot savas kārtis, valdība drīzumā varētu sabrukt. Šo argumentu Zatlers pielīdzina tai valdībai, kas slepenībā ievēlēja viņu pašu pirms astoņiem gadiem. Jo pēcāk tā valdība tika gāzta.

Viņaprāt, ja partija «Vienotība» balsos sašķelti (partijas deputāti balso, par ko vēlas), tad tas draudēs ar partijas iznīcību.

«Vienīgais variants, kā «Vienotība» un tās līdere Solvita Āboltiņa varētu uzlabot savu reitingu, - visiem kopā balsojot par Egilu Levitu un šo izvēli publiski paužot sabiedrībai,» skaidro Zatlers. Viņš savu viedokli pamato: Levits ir neatkarīgs kandidāts un nav iesaistīts kādā no partijām, un tas sabiedrībai patīk.

Zatlers arī citē Augusta Brigmaņa (ZZS) teikto: «Ja Vējoni neievēlēs, tas jau nebūs nekas traks.» Šī frāze apliecina, ka ZZS runā vienu, bet dara citu. Un, ja «Vienotība» balsos par Vējoni, tā kļūs par ZZS piedēkli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu