Pašiem izkrītot kādā no kārtām, Vējonis un Levits ieteiktu atbalstīt viens otru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Izkrītot kādā no Valsts prezidenta vēlēšanu kārtām, pašreizējie koalīcijas partiju kandidāti aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) un Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits turpmākajās kārtās ieteiktu atbalstīt viens otru.

Tā viņi atzina svētdien vakarā «LNT Ziņu TOP 10» rīkotajās Valsts prezidenta amata kandidātu debatēs.

Vējonis no sākuma atzīmēja, ka tālākajās kārtās, visticamāk, sacentīsies tieši viņš un Levits. Taču, ja Vējonis izkristu, viņš uzrunātu savu frakciju, lai tā atbalsta Levitu.

Arī Levits, lūgts izvēlēties, norādīja, ka «aizsardzības ministrs Vējonis ir ļoti zolīds cilvēks», un piebilda: «Un mēs redzēsim, kurš tad būs Valsts prezidents.»

Latvijas Reģionu apvienības virzītais Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars un «Saskaņas» virzītais Saeimas deputāts Sergejs Dolgopolovs, kuriem tiek prognozēta izkrišana kādā no pirmajām kārtām, no konkrētas atbildes atturējās.

Bondars norādīja, ka parasti neprognozē notikumus, bet mēģina tos veidot, tāpēc viņš darot visu, lai 8.jūlijā varētu nodot zvērestu kā Valsts prezidents.

Savukārt Dolgopolovs vien noteica: «Būs diena, būs arī nepatikšanas.»

Valsts prezidenta ievēlēšana notiek kārtās. Ja pirmajā vēlēšanu kārtā neviens nav ieguvis nepieciešamo balsu skaitu jeb 51 balsi, tad par visiem izvirzītajiem kandidātiem balso otrreiz - otrajā kārtā. Ja arī tad neviens netiek ievēlēts, vēlēšanas turpina, izslēdzot ikvienā turpmākajā vēlēšanu kārtā to kandidātu, kurš iepriekšējā ieguvis vismazāk balsu. Vēlēšanas turpina, līdz viens no kandidātiem iegūst ievēlēšanai nepieciešamo balsu skaitu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu