«Food Union» uz Ķīnu nosūta pirmās 10 tonnas saldējuma

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas piena pārstrādātāju «Rīgas piena kombināts» un «Valmieras piens» apvienotais uzņēmums «Food Union» trešdien uz Šanhaju, Ķīnā nosūtīja pirmās desmit tonnas saldējuma, preses konferencē pavēstīja «Rīgas piena kombināta» valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

Viņš informēja, ka uz Ķīnu nosūtīti divi jūras konteineri ar saldējumu, kuros katrā ir pa 75 tūkstošiem saldējuma porciju. Uz Ķīnu kompānija eksportē saldējumu «Ekselence» ar zemesriekstu sviestu dubultajā šokolādē, saldējumu «Ekselence» ar halvu viena litra iepakojumā, kā arī aprikožu biezeņa saldējumu «Nu Smoothie».

Plānots, ka «Food Union» saldējums Šanhajas veikalos «City Super», «City Shop» un «Ole» parādīsies jūlija beigās vai augusta sākumā.

«Ieiešana Āzijas tirgū nav bijusi vienkārša vai viegla. Taču pateicoties mūsu laika un finanšu resursu ieguldījumiem, eksporta komandas pastāvīgai atrašanās Ķīnā, veiktajiem tirgus pētījumiem un dalībai izstādēs Ķīnā, labām attiecībām ar [Ķīnas trešo lielāko pārtikas koncernu] «Bright Food Group», kā arī atbalstam Latvijā no Zemkopības un Ekonomikas ministrijām un Ķīnas vēstniecības Latvijā, mums ir izdevies īstenot sapni par Ķīnas tirgu. Tagad nākamais uzdevums ir veikt regulāras saldējuma piegādes, kā arī sākt piena produktu eksportu uz Ķīnu,» pauda Staņēvičs, piebilstot, ka mēneša laikā ir plānots uz Ķīnu nosūtīt nākamo saldējuma kravu.

Tāpat Staņēvičs norādīja, ka eksportētais saldējums ir paredzēts pircējiem ar augstāku pirktspēju. «Vidējais Ķīnas iedzīvotājs var atļauties šādu saldējumu tikai īpašos gadījumos, tomēr mēs redzam ļoti lielu potenciālu,» viņš sacīja.

Savukārt, to, kādi varētu būt regulārie saldējuma eksporta apmēri, Staņēvičs vēl neatklāja, piebilstot, ka ir jāvēro, kāds būs pieprasījums.

«Food Union» ražotnes ir saņēmušas Ķīnas pārtikas drošības pārvaldības sistēmas (HACCP) sertifikātus.

«Food Union» ir piena pārstrādes uzņēmumu «Rīgas piena kombināts», «Valmieras piens» un «Premia Foods» apvienotais uzņēmums, kura kontrolpakete pieder Krievijas investora Andreja Beshmeļņicka vadītajai investoru apvienībai. «Food Union» provizoriskais apgrozījums 2014.gadā ir 125 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu