Bērziņš: Nodokļu paaugstināšana palielinās ēnu ekonomiku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Nodokļu paaugstināšana palielinās ēnu ekonomiku, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Kā norādīja prezidents,

nav iemesla cerēt, ka nodokļu paaugstināšana dos vairāk naudas valsts budžetā.

Pēc Bērziņa teiktā, ka proporcionāls neapliekamais ienākumu minimums būtu viens no nekavējošiem soļiem ēnu ekonomikas mazināšanai, proti, tas veicinātu nodokļu maksašanu.

Kā ziņots, ēnu ekonomikas apjoms Latvijā nemazinās un pašlaik ir gandrīz divreiz augstāks nekā Lietuvā un Igaunijā, secināts jaunākajā «SSE Riga» Baltijas valstu ēnu ekonomikas pētījumā.

Latvijas ēnu ekonomikas lielums 2014.gadā bija 23,5% no iekšzemes kopprodukta (IKP), un salīdzinājumā ar 2013.gadu ēnu ekonomikas līmenis ir samazinājies tikai par 0,3% no IKP. Tās ir statistiski nenozīmīgas izmaiņas, tātad Latvijā ēnu ekonomikas līmenis saglabājies iepriekšējā gada apmērā, pētījuma prezentācijā stāstīja pētījuma autors «SSE Riga» docents Arnis Sauka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu