Kamerons drošības nolūkā būtu gatavs aizliegt WhatsApp

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ja Deivids Kamerons atkartoti kļūs par Lielbritānijas premjeru, viņš apsver tādu ātrās saziņas rīku kā Snapchat un WhatsApp aizliegšanu. Tiesa, aizliegums stātos spēkā tikai tādā gadījumā, ja attiecīgās kompānijas nenodrošinātu piekļuvi sarakstēm, kuras šobrīd ir šifrētas.

Kamerons šobrīd ir izvērsis kampaņu, kuras mērķis ir panākt viņa atkārtotu ievēlēšanu Lielbritānijas premjera amatā. Vēlmi iegūt piekļuvi WhatsApp un tam līdzīgo aplikāciju sarakstēm Kamerons pamato ar pagājušajā nedēļā Parīzē notikušajiem teroraktiem. Pēc politiķa domām šādas aplikācijas, kurās lietotāju sarakste tiek šifrēta, ir ļoti spēcīgs palīgs teroraktu plānotājiem.

Kamerons uzskata, ka šīs aplikācijas ir droša telpa, kur teroristiem komunicēt, turklāt izlūkošanas dienestiem nav piekļuves datiem pat tad, šāds solis būtu oficiāli sankcionēts, raksta Mashable.com.

«Vai mēs pieļausim tādus komunikācijas līdzekļus, ko nav iespējams lasīt? Mana atbilde uz šo jautājumu ir - mēs to nedrīkstam pieļaut,» - tā Kamerons.

Tai pašā laikā Kamerons atzīst, ka drošības dienestu piekļūšana WhatsApp, Snapchat un citu tamlīdzīgu servisu lietotāju sarakstēm ir visai strīdīgs jautājums, un apgalvo, ka to nekādā gadījumā attiecīgās iestādes neveiktu bez iekšlietu ministrijas piekrišanas un parakstītas pavēstes.

Britu sabiedrība tikmēr satraucas, ka premjers ir nodomājis likt šķēršļus vārda brīvībai un brīvas izteikšanās iespējai.

Jau ziņots, ka bruņoti islāmisti - brāļi Šerifs un Saids Kuaši - pagājušajā trešdienā Parīzē iebruka žurnāla Charlie Hebdo redakcijā, noslepkavojot 12 cilvēkus. Uzbrukuma gaitā šāvēji klieguši «Allāhs ir dižens» un «Mēs esam atriebuši pravieti». Tas ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā pēdējo 40 gadu laikā, vēsta LETA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu