NSA esot neierobežota piekļuve iPhone (32)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pateicoties slepenai programmai, kuras kodētais nosaukums ir DROPOUTJEEP, ASV Nacionālajai drošības aģentūrai (National Security Agency jeb NSA) ir faktiski neierobežotas piekļuves iespējas iPhone. Par to liecina Jākoba Appelbauma un Der Spiegel veiktās drošības izpētes dokumenti.

No NSA nopludināts dokuments apraksta kādu «programmatūras implantu Apple iPhone», kuru var izmantot informācijas ievākšanai no mobilās ierīces. Ar minēto programmatūras implantu ir iespējams ieslēgt mikrofonu un kameru, pārtvert īsziņas, pārlapot kontaktu sarakstu un tamlīdzīgi, vēsta Fox News.

Haosa komunikāciju konferencē (Chaos Communication Conference) Berlīnē 30.decembrī Appelbaums norādīja: tas nozīmē, ka NSA rīcībā ir rīku komplekss, kas strādā Apple produktos un tas savukārt nozīmē, ka NSA regulāri spēj ievākt informāciju nozīmīgām sistēmām, ko radījušas amerikāņu kompānijas, un spēj ar tām manipulēt. Vai arī Apple ar tām manipulēja paši.

Slepenajā dokumentā gan minēts, ka programmatūru var iPhone instalēt tikai tiešā veidā, taču tās nodrošina kontroli pār iPhone 100% apmērā. Tuvākajā laikā paredzēts izstrādāt arī metodes, kā programmatūru instalēt attālināti.

Dokuments ir sastādīts 2010.gada 8.janvārī un kā tā atslepenošanas gads minēts 2032.

Iepriekš Der Spiegel publiskoja nopludinātus dokumentus, kuros minēts, ka NSA spēj ielauzties arī Blackberry un Android ierīcēs.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu