Latvijā izstrādātais AirDog izrādīts CES izstādē Lasvegasā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijā izstrādātais bezpilota lidaparāts «AirDog» šonedēļ izrādīts elektronikas izstādē CES Lasvegasā, kur pirmo reizi iekļauta arī atsevišķa nodaļa robotiskām sistēmām.

«Mēs domājam, ka mēs varam manīt video uzņemšanu aktīvos sporta veidos,» aģentūrai AFP norādīja «AirDog» izstrādātāja «JIC Biznesa inkubators» vadītājs Agris Ķipurs, demonstrējot lidaparātu Nevadas tuksnesī.

«AirDog» izstrādāts, lai iemūžinātu ekstrēmo sporta veidu piedzīvojumus, kā sērfošana, slēpošana, bezceļa riteņbraukšana un citas aktivitātes. «AirDog» pēc GPS raidītāja autonomi seko sportistam un filmē to ar «GoPro» sporta kameru.

CES izstādē Lasvegasā izrādīti vairāki desmiti bezpilota lidaparāti, sākot no ar pultīm vadāmām rotaļlietām līdz profesionāliem kinooperatoriem paredzētiem rīkiem.

Eksperti norāda, ka bezpilota lidaparātu izstrāde ir strauji augošs tirgus, kā apgrozījums 2015.gadā varētu sasniegt 130 miljonus ASV dolāru, pieaugot par vairāk nekā 50% salīdzinājumā ar aizvadīto gadu. Sagaidāms, ka piecu gadu laikā bezpilota lidaparātu pārdošanas apjomi varētu pārsniegt miljardu dolāru.

«Helico Aerospace Industries» dibināta 2012.gada jūnija beigās, uzņēmuma īpašnieks ir SIA «Innovatio Capital», liecina «Firmas.lv» informācija. Pērn uzņēmums strādājis ar 43 504 eiro apgrozījumu. Kompānijā darbojas inženieru, uzņēmēju, aviācijas un programmēšanas ekspertu komanda, ko vieno un aizrauj aktīvs dzīvesveids un ekstrēmie sporta veidi. Uzņēmums atrodas Rīgā un nodarbina 15 darbiniekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu