ASV Kongresā pieņemta vienošanās par divu gadu budžetu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Kongresa augšpalāta Senāts trešdien panāca kompromisa vienošanos par ASV budžetu 2014. un 2015. gadam pēc tam, kad šāda vienošanās tika panākta Kongresa apakšpalātā Pārstāvju palātā.

Vienošanās par divu gadu budžetu Senātā tika pieņemta ar 64 balsīm par un 36 pret. To atbalstīja visi demokrātu senatori un deviņi no republikāņu senatoriem.

Likums par budžetu tagad jāparaksta ASV prezidentam Barakam Obamam. Ir gaidāms, ka Obama to izdarīs, pirms viņš piektdien dosies uz Havaju salām Ziemassvētku brīvdienās.

Panāktā vienošanās nosaka budžeta tēriņu maksimālās robežas 2014. un 2015. gadā, vienlaikus atsakoties no dažām automātiskām tēriņu samazināšanām, kuras būtu stājušās spēkā 1.janvārī.

Vienošanās par divu gadu budžetu ir viens no ASV Kongresa lielākajiem panākumiem 2013.gadā.

Pēc šonedēļ Senātā gaidāmas 2014.gada militārā budžeta pieņemšanas, kā arī vairāku kandidatūru apstiprināšanas izpildvaras un tiesu amatos Senāts dosies atvaļinājumā līdz janvārim.

Vienošanās, kuru panāca demokrātu senatore Petija Mareja un Pārstāvju palātas republikāņu kongresmenis Pols Raiens, nosaka ASV budžeta izdevumus 2014.finanšu gadā 1,012 triljonu ASV dolāru līmenī, bet 2015.finanšu gadā - 1,014 triljonu dolāru līmenī. Jaunais budžeta izdevumu līmenis ir nedaudz augstāks par šāgada budžeta izdevumu līmeni, kurš ir 967 miljardi dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu