Ģenerālprokuratūra iesniedz protestu par Winergy maksātnespēju (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta virsprokurors Juris Pēda Augstākās tiesas (AT) Senātā 2.decembrī ir iesniedzis protestu par Igaunijas «Wind One» piederošās SIA «Winergy» maksātnespēju, liecina informācija prokuratūras mājaslapā.

Izskatot AS «Norvik banka» iesniegumu par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas 4.novembra sprieduma, ar kuru «Winergy» pasludināts par maksātnespējīgu, likumību, Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta virsprokurors Juris Pēda AT Senātā 2.decembrī ir iesniedzis protestu.

Protests iesniegts, jo tiesa, pieņemot spriedumu, pieļāvusi būtiskus materiālo un procesuālo tiesību normu pārkāpumus.

Kā norādīja AT preses sekretāre Baiba Kataja, protests AT saņemts 3.decembrī, tomēr nekādas citas darbības patlaban nav reģistrētas.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā 4.novembrī pasludināts maksātnespējas process «Winergy», kas pārvalda Latvijas jaudīgāko vēja parku Ventspils novadā. Par maksātnespējīgā uzņēmuma administratori iecelta Una Zakrevska.

Arī Igaunijas vēstniecība Rīgā ir sazinājusies ar Latvijas valsts iestādēm un patlaban gaida papildu informāciju saistībā ar uzņēmuma «Winergy» pasludināto maksātnespēju. Vēstniecības sekretāre Kristīne Biezā iepriekš norādīja, atsaucoties uz Igaunijā reģistrētā uzņēmuma «Wind One» pārstāvju lūgumiem Igaunijas valsts iestādēm, Igaunijas vēstnieks Latvijā oktobrī tikās ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, kurš skaidroja izmeklēšanas iemeslus un gaitu.

Kā sacīja vēstniecības pārstāve, ar izmeklēšanu saistītais uzņēmuma mantas arests maijā izraisīja uzņēmuma maksātnespējas pasludināšanu novembrī, tāpēc nav izslēgts arī uzņēmuma bankrots.

«Saistībā ar to vēstniecība ir uzdevusi Latvijas Ārlietu ministrijai papildu jautājumus par izmeklēšanas gaitu un līdzšinējiem rezultātiem, uz kuriem gaidām atbildes,» teica Biezā.

«Winergy» paziņoja, ka tas ir loģisks rezultāts amatpersonu bezdarbībai un «Norvik bankas» organizētajai mērķtiecīgai reiderisma shēmai. «Winergy» lielākais dalībnieks Igaunijā reģistrētais uzņēmums «Wind One» nolēmis vērsties pret Latvijas valsti par investīciju pārkāpumiem un zaudējumu piedziņu.

Savukārt «Norvik banka» paziņoja, ka «Winergy» ierosinātā maksātnespēja ir absurda. Tā esot negodprātīga un saskaņota parādnieka un fiktīva kreditora rīcība, lai panāktu maksātnespējas procesa ierosināšanu nolūkā izvairīties no saistību izpildīšanas pret banku.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu