Festivālu «Eiropas Ziemassvētki» atklās pianiste Aurēlija Šimkus (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ, 5.decembrī Lielajā ģildē pianiste Aurēlija Šimkus atklās festivālu «Eiropas Ziemassvētki», informē VSIA «Latvijas koncerti» sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica. Koncertā Šimkus atskaņos skaņdarbus no sava jaunā albuma «Scherzo», ko klajā laidis Vācijas ierakstu kompānija «ARS Produktion». Koncertā skanēs J.S. Baha kontrapunkts no «Fūgas mākslas», Bēthovena 18. sonāte un Šūberta trīs skaņdarbi klavierēm.

«Wiener Zeitung» par debijas albumu raksta, ka tas ir lielisks pieteikums. Laikrakstā tika atzīmēts, ka pēc pieciem gadiem meitene būs pašā virsotnē. Viņas spēles nianšu bagātība izpaužoties gan varenā skanējumā, gan sirsnīgā maigumā.

«WAZ, Westfälische Rundschau» par jauno pianisti raksta, ka viņas klavierspēle ir piesātināta ar smalkām muzikālām izjūtām, bet tajā pašā laikā viņas spēlē ir jūtams mežonīgs spēks.

Šimkus nesen izcīnījusi trešo vietu starptautiskajā pianistu konkursā «11.Kissinger KlavierOlymp», kurā viņa bija jaunākā dalībniece. 15 gadus vecā pianiste konkursā izpildīja komponista Johana Sebastiana Baha, Roberta Šūmaņa, Ludviga van Bēthovena un Ferenca Lista skaņdarbus.

Šimkus šā gada septembrī saņēma Dortmundes Mocarta biedrības stipendiju, kas viņai dod iespēju nākamajā sezonā koncertēt Vācijā.

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu