Dzintars: Premjera lēmums ir saprotams un cienījams (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) lēmums atkāpties no amata ir saprotams un cienījas, uzskata nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

«Viņš uzņemas politisku atbildību situācijā, pie kuras cilvēcīgi noteikti nav vainojas,»

uzsvēra Dzintars. Pēc viņam domām, būtu tikai likumsakarīgi, ja šim piemēram sekotu arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Uz jautājumiem par turpmāko rīcību un iespējamo koalīciju Dzintars vēl neatbildēja, norādot, ka šos jautājumus tagad pārrunās frakcijā.

Kā ziņots, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, Dombrovskis nolēmis demisionēt. Par atkāpšanos no amata Dombrovskis paziņoja trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

Viņš uzskata, ka pašreiz ir nepieciešama jauna valdība, kurai ir skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts un kura ar jaunu uzticības mandātu spēs risināt valstī esošās problēmas.

Dombrovskis valdību vada kopš 2009.gada marta.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala «Maxima» griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji.

Šī bija lielākā traģēdija Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu