Premjers: Grieķijai trešā glābšanas programma nebūs nepieciešama (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grieķijas premjerministrs Antonis Samars izteicies, ka valstij nebūs nepieciešama trešā glābšanas programma, jo tās ekonomika sākusi atveseļoties pēc sešus gadus ilgušas recesijas.

«Nepieciešamība pēc jauna starptautiska aizdevuma nebūs,» kopīgā preses konferencē Berlīnē ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli norādīja Samars. «Mēs vēlamies palikt uzticīgi pašreizējai [glābšanas] programmai, kā arī tās mērķiem.»

Grieķijas tā dēvētajā primārajā budžetā jau sasniegts pārpalikums un ekonomika drīzumā atgriezīsies pie atlabšanas perioda, sacīja Samars.

Tāpat viņš pauda pārliecību, ka Grieķijas valdība būs spējīga ievērot tās maksājumu saistības.

Tikmēr Merkele pavēstīja, ka gadījumā, ja Grieķija ir spējīga šogad sasniegt primārā budžeta pārpalikumu, tad valsts kreditori varētu apsvērt kādus parādsaistību atvieglojumus.

Kā ziņots, Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) pagājušās ceturtdienas rītā publiskoja ziņojumu, ka SVF, Eiropas Centrālās bankas (ECB) un Eiropas Komisijas (EK) revidenti pabeiguši savu jaunāko vizīti Atēnās pēc produktīvām pārrunām ar varasiestādēm.

Kreditori norādīja, ka ir panākts labs progress, taču joprojām nepieciešams atrisināt atsevišķus jautājumus. Starptautisko aizdevēju pārstāvji Atēnās paredzējuši atgriezties decembra sākumā, lai vienotos par aizdevuma nākamā maksājuma piešķiršanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu