Neizdodas aizturēt labi ekipētu maluzvejnieku grupējumu (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Inspektoriem pagājušajā naktī jau trešo reizi nav izdevies aizturēt labi ekipētu maluzvejnieku grupējumu, kas Daugavā nodarbojas ar nelikumīgu zveju.

Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Gints Zemitāns aģentūrai LETA pastāstīja, ka pagājušajā naktī ar kolēģi devušies uz Krievu salu Daugavā, jo saņemta informācija par tur izmestiem tīkliem. Šī informācija apstiprinājusies, taču maluzvejniekus nav izdevies aizturēt, jo inspektoru slēpnis atklāts un grupējuma pārstāvji pēc loma nav ieradušies. Tomēr arī pašiem maluzvejniekiem loms gājis gar degunu - tīkli aizgājuši pa straumi.

Zemitāns skaidroja, ka viņu slēpnis atklāts salas specifikas dēļ - tā ir šaura un nav iespēju izveidot neatklājamu slēpni. Arī pats grupējums ir labi ekipēts, un tajā darbojas piecas līdz septiņas personas, kas izveidojušas vairākus slēpņus tuvējā apkārtnē. Turklāt grupējumam ir tāds nakts redzamības aprīkojums, kāda nav pašiem inspektoriem.

Šis grupējums vides inspektoriem ir labi zināms, un šī ir jau trešā reize, kad tas izsprucis no pieķeršanas.

Tomēr naktī pie Rīgas HES pieķerts kāds cits maluzvejnieks, kas ar garā kātā iestiprinātu trīsžuburu āķi bradājis gar ūdenskrātuves malu un mēģinājis izķeksēt zivis. Tas bija iespējams, jo nakts laikā ūdenskrātuvē bija pazemināts ūdens līmenis. Vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Lomu gan maluzvejniekam nav izdevies gūt.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu