Viļņā iestādēm draud bezalgas atvaļinājumi pēc ASV parauga (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Viļņas pašvaldības finansiālā situācija liek domāt, ka gada nogalē Lietuvas galvaspilsētai var nākties apturēt pašvaldības iestāžu darbību, gluži tāpat kā Amerikas Savienotajās Valstīs šomēnes tika apturēts valsts iestāžu darbs. Šādas prognozes izteicis Viļņas mērs Artūrs Zuoks, vēsta portāls «Lrytas.lt».

«Nezinām, kā dzīvosim pēdējos divus gada mēnešus. Nav izslēgts variants, ka nāksies sekot ASV paraugam un uz kādu mēnesi slēgt visu ciet,» viņš paziņojis, atzīstot, ka pilsētai trūkst līdzekļu, lai finansētu kārtējos izdevumus novembrī un decembrī.

Ja risinājums netiks atrasts, pašvaldību iestāžu darbinieki jau 1.decembrī var būt spiesti doties Ziemassvētku brīvdienās,

tiesa gan, neapmaksātās.

Pēc Zuoka domām, pašvaldību šādā situācijā novedis iepriekšējās valdības izstrādātais budžets, kas bijis par 30 miljoniem litu (sešiem miljoniem latu) mazāks nekā 2011.gadā.

«Mēs jau sākumā teicām, ka

šogad Viļņai trūks 50 miljonu litu nepieciešamāko izdevumu finansēšanai - skolām, ielu apgaismošanai, sabiedriskajam transportam.

Finanšu ministrija mums aizdevusi 27 miljonus litu,» klāstījis mērs. «Tomēr līdz pat šim laikam neesam vienojušies, lai mums tiktu kompensēti negūtie ieņēmumi 27 miljonu litu apmērā - par to, ka pēc Finanšu ministrijas iniciatīvas nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas kārtība tika mainīta tā, ka tagad bankas un līzinga firmas par daudziem uzņēmumiem šo nodokli nemaksā,» skaidrojis mērs.

Nākamā gada budžets Viļņai esot krietni labvēlīgāks - tajā iecerēti papildu ieņēmumi aptuveni 100 miljonu litu apmērā, viņš piebildis.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu