Ar Rīgas Būvvaldes svētību nozāģē veselu koku, jo tas «ir šķībs» (115)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Rīgas pilsētvidē un jo īpaši centrā tā saukto zaļo zonu jau tā ir par maz, taču ar galvaspilsētas būvvaldes ziņu to kļuvis vēl mazāk. 1. slimnīcas teritorijā ar Rīgas Būvvaldes svētību šonedēļ izzāģēti vairāki koki, kas, pēc būvdarbu veicēju norādītā, traucējuši šajā vietā iecerētā bērnu rotaļu laukuma izveidei. Vai tiešām koki var traucēt bērnu rotaļām?

Šīs nedēļas sākumā izzāģēti vairāki koki Rīgas 1.slimnīcas 23.korpusa teritorijā (Bruņinieku ielā 5), kas acīmredzot traucējuši būvdarbiem. Slimnīcas teritorijā esošā aptuveni 200 gadus vecā parka liktenis satraucis apkaimes iedzīvotājus, kuri jau vērsušies ar savām pretenzijām domē.

«Mēs kā apkārtējie iedzīvotāji esam ļoti nobažījušies, ka cits pēc cita bez īpašām apspriedēm vai nopietna pamatojuma tiek izzāģēti vēsturiskie slimnīcas koki,» skaidro TVNET lasītājs.

Foto: TVNET lasītājs

Sazinoties ar šā projekta būvdarbu veicēju «LNK INDUSTRIES Partnership», viņš noskaidrojis, ka te vietā atradīsies bērnu rotaļu laukums. Tajā pašā laikā apspriede par koku izzāģēšanu ar vietējiem iedzīvotājiem nemaz nav veikta, apliecina Rīgas domes pārraudzībā esošās Rīgas pilsētas būvvaldes sagatavotā elektroniskā atbilde TVNET. Ņemot vērā, ka šie koki visticamāk ir ļoti seni, par šo projektu noteikti bija nepieciešama nopietna apspriešanās ar apkārtnes iedzīvotājiem.

Būvvalde stāsta par kritērijiem, kas neparādās dokumentos

Būvvaldes pārstāve Ieva Luste uz jautājumu, kāpēc zāģēti minētie koki, neatbild tieši, bet min vairākus apstākļus par gadījumiem, kuros tos drīkstot likvidēt, – būvdarbi, apbūve, koka vērtība, stāvoklis u.c. parametri, kas katrā gadījumā var būt atšķirīgi. Tāpat esot jāņem vērā, ka koki mēdz iesēties vietās, kur laika gaitā tie var kļūt traucējoši - bojāt ēkas, inženierkomunikācijas, radīt nevēlamu noēnojumu, turpina būvvaldes pārstāve.

TVNET rīcībā esošajā Apstādījumu inspekcijas dokumentā par to, kāpēc nozāģēts ozols, ir rakstīts - nokaltis. Turpretī

liepa nocirsta, jo tā vienkārši bijusi šķība.

Šī ir dokumentācija tikai par diviem kokiem, tāpēc iespējams, ka arī pārējo nocirsto koku gadījumā var atrast tikpat apšaubāmus iemeslus. Un, zinot, ka šajā vietā atradīsies spēļu laukums, jāvaicā – vai tiešām koki traucē bērnu rotaļām? Saprātīgāk noteikti bija laukumiņu pārbīdīt un nelikvidēt veselu koku!

«Jaunās bērnu poliklīnikas kaimiņi visvairāk satraucas par to, vai nozāģēto un izlauzto koku vietā tiks iestādīti jauni. Šobrīd viss liecina, ka vēsturiskais slimnīcas parks lēnām pārtop par milzīgu autostāvvietu,» norāda TVNET lasītājs.

Komentāri (115)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu