Ogres domes deputāte rada «atrakstīšanās» šedevru (20)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Ogres TV sižeta

Izcilu prasmi neko neizsakošu dokumentu sacerēšanā atkal nodemonstrējusi šajā ziņā jau par dzīvo leģendu kļuvusī domes prieksšēdētāja vietniece Valda Gaile.

Savā atbildē uz jautājumu par līdz šim paveikto un turpmāk plānoto hokeja laukuma labiekārtošanā Ogresgalā viņa aprobežojusies vien ar vaimanām par naudas neesamību, demonstrējot savam amatam ne gluži atbilstošu izpratni par tās piešķiršanas kārtību. Turklāt vēstules pamattekstu lielākoties aizņem vārgi mēģinājumi novelt atbildību uz sava amata priekšgājēju Egilu Helmani, kas, pat izprotot Gailes kundzes pakļaušanos politiskajai konjunktūrai, izskatās nedaudz smieklīgi un pat primitīvi naivi.

Augustā notikušajā domes pastāvīgo komiteju sēdē deputāts Egils Helmanis uzdeva lietišķu jautājumu, kas vasaras laikā paveikts un kas iecerēts, lai palīdzētu Ogresgala jauniešiem ar viņu pašu spēkiem izveidotā hokeja laukuma apgaismošanas nodrošināšanā. Atbildīgā amatpersona sporta jautājumos Valda Gaile tolaik bija manāmi pārsteigta par šādu vaicājumu, bet mērs Edvīns Bartkevičs viņai neļāva ieslīgt mulsumā – pārķēris sarunas pavedienu, viņš atbildēja, ka «viss tur notiekot.»

Lai «viss tur notiekošais» iegūtu mazliet konkrētākas aprises, kā arī tādēļ, lai Valdai Gailei darba dunas un lielās noslodzes dēļ šis jautājums nepiemirstos, deputāts uzrakstīja pieprasījumu, kur lūdza precizēt, kādi pasākumi jau veikti un kas vēl plānots tuvākajā laikā. Izrādās, padarīts ir «ne mazums». Kā savā atbildē norāda Valda Gaile, detalizēti mēneša laikā izpētot jautājumu, viņa konstatējusi, ka tāda būve kā hokeja laukums Ogresgalā nemaz nepastāv. Lai nu tā būtu. Tomēr tālākais teksts liek apšaubīt objekta «nepastāvēšanu», jo Gaile raksta, ka šovasar Ogresgala jaunieši esot vērsušies domē ar jautājumu, kāpēc hokeja laukuma apgaismošanas sakarā «Helmanis savulaik esot solījis, bet neko neesot izdarījis».

Nākamajā teikumā Gaile atklāj, ka «nepastāvošā» hokeja laukuma apgaismošanas projekta izmaksas pēc viņas pasūtītām aplēsēm ir ap 5000 latu lielas, un – precīzs citāts – «Helmanis šādu naudu budžetā nebija paredzējis». Diemžēl vairāk nav pateikts nekas – ne par to, kas tad ir Bartkeviča minētais «viss, kas notiek», ne par to, ko tad Gaile kā tagadējā sporta dzīves uzraudzītāja ir plānojusi reāli darīt, lai «neesošais» hokeja laukums tomēr tiktu pie esoša apgaismojuma.

Egils Helmanis Ogrenet sacīja, ka ir vienkārši noguris, komentējot vienas nekompetentas personas sacerējumus. «Gaile acīmredzot pilnībā nesaprot un neorientējas pašvaldības darbā un neizprot, ka budžetā līdzekļus neviena amatpersona voluntāri «neparedz» – tie tiek iestrādāti caur attiecīgām komitejām un komisjām un galīgo akceptu tiem dod deputāti ar savu balsojumu. Bet es tiešām negribu sīkāk komentēt šos politiski pamuļķīgos pārmetumus, kas izteikti bez jebkāda pamatojuma vai pierādījumiem. Vienīgi bēdīgi, ka šāds priekšēdētāja vietnieces kompetences līmenis grauj jau tā ne parāk augsto pašvaldības prestižu iedzīvotāju vidū. Tas, savukārt, mazina cilvēku vēlmi ar savām problēmām vērsties pie vietējās varas, jo zūd ticība, ka kaut kas reāli tiks darīts,» sacīja deputāts.

Atgriežoties pie jautājuma par hokeja laukuma apgaismošanas ierīkošanas praktisko pusi, E.Helmanis norādīja, ka Nacionālās apvienības deputāti noteikti nākamā gada budžetā mēģinās iekļaut finansiālu atbalstu šim projektam. «Tā vai citādi, risinājumu var atrast un mēs to atradīsim, kā es to savulaik tiešām solīju Ogresgala jauniešiem,» apgalvoja Egils Helmanis. Viņš vienīgi izteica cerību, ka Gaile atkal subjektīvu motīvu dēļ vismaz nemēģinās likt šķēršļus šim projektam – savulaik viņai esot bijušas kaut kādas personiskas domstarpības ar Ogresgala pagasta vadītāju un priekšsēdētāja vietnieces izpratne par personisko un sabiedrisko interešu prioritātēm liekot just zināmas bažas.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu