Parādu dēļ var aizkavēties apkures sezonas sākums

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairākos tūkstošos namu apkures parādu dēļ par vienu līdz divām nedēļām varētu aizkavēties apkures sezonas sākums, tomēr bez siltuma neviena māja šosezon, visticamāk, nepaliks, otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" pavēstīja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvis Aino Salmiņš.

Apkures sezona sāksies vēlāk

"Domāju, ka tajās mājās, kur nav izdevies dialogs ar nama apsaimniekotāju, apkures sezona varētu sākties nedēļu, divas vēlāk, nekā to cilvēki gribētu. Diemžēl šis dialogs droši vien būs arī tādā kā piespiedu kārtā," sacīja Salmiņš. Šādu namu esot vairāki tūkstoši.

"Te ir jautājums - ko darīt ar māju, kurā ir 60 dzīvokļu un divi hipotekārie kredītparādnieki, kas veido pusi no šā [parādu] apjoma. Tad apsaimniekotājiem runāt tikai ar šiem diviem parādniekiem? Arī šis ir jautājums, uz kuru atbildes nav," sacīja LPS pārstāvis.

Tomēr viņš pauda pārliecību, ka, neskatoties uz parādiem, visās mājās apkure šajā sezonā tiks pieslēgta.

"Pašlaik izskatās, ka apkures sezona tiks sākta. Varbūt ar problēmām, bet tiks sākta, un es ceru, ka tiks arī veiksmīgi pabeigta," sacīja Salmiņš.

Par 20% sliktāka situācija

Lai gan pēdējos mēnešos situācija ar apkures parādiem ir nedaudz uzlabojusies, vidējais parādu pieaugums novados pret pagājušo gadu ir 24%, lielajās pilsētās - ap 15-16%.

"Kopumā valstī tā ir par 20% sliktāka situācija nekā iepriekšējā gadā vai aptuveni pieci miljoni [latu] vairāk," sacīja Salmiņš, kā lielu problēmu minot to, ka pašvaldības var finansiāli atbalstīt tikai 10-15% iedzīvotāju, kamēr problēmas norēķināties ar apkuri ir aptuveni trīsdesmit procentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu