Ābiķis: līderu neievēlēšana "Vienotībā" sekas neatstās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Līderu neievēlēšana 11.Saeimā tik lielā politiskā organizācijā kā "Vienotība" paliekošas sekas neatstās, laikrakstam "Diena" sestdien viedokli pauž apvienības pārstāvis Dzintars Ābiķis. Tā Ābiķis komentēja svītrojumus vēlēšanu zīmēs diviem "Vienotības" līdzpriekšsēdētājiem - tieslietu ministram Aigaram Štokenbergam un ārlietu ministram Ģirtam Valdim Kristovskim.

Rīgas un Zemgales saraksta līderi aizvadītajās 11.Saeimas vēlēšanās parlamentā nav iekļuvuši.

Partijā esat pietiekami daudz cilvēku, kuri ir spējīgi būt līderi.

"Tik lielā organizācijā, kur ir daudz spēcīgu personību, atsevišķu cilvēku neievēlēšana nevar atstāt paliekošas sekas. "Vienotībā" ir pietiekami daudz cilvēku, kuri ir spējīgi būt līderi, piemēram, Valdis Dombrovskis. Personības vēsturē ļoti daudz ko izšķir, bet Latvija nav tas veiksmīgākais piemērs. Mums drīzāk ir pretējais, ka atsevišķas spēcīgas personības ir aizgājušas nepareizā virzienā un diskreditējušas politiku," sprieda Ābiķis, kurš pats ir ievēlēts arī 11.Saeimā.

Viņš uzskata, ka Kristovskis zaudējis uzticību, kad ļoti vēlējies kļūt par ārlietu ministru.

"Ģirts neapšaubāmi ir spējīgs politiķis, jo pretējā gadījumā viņš tik ilgi nebūtu politikā. Taču viņa personīgās īpašības ir neatbilstošas tieši ārlietu ministra postenim. Ja Ģirts kļūtu par aizsardzības ministru, viņu ievēlētu Saeimā ar lielu balsu pārsvaru. Aigara Štokenberga gadījumu man ir grūti komentēt, jo nezinu, vai par viņu izplatītie apvainojumi ir melnais PR vai, nedod dievs, patiesība," vēlēšanu rezultātus komentē Ābiķis.

Taču viņš neuzskata, ka Kristovskim no politikas būtu jāpazūd. Nebūtu loģiski, ja viņš pretendētu uz augstākiem amatiem, bet zināšanu viņam pietiekot, lai darbotos politikā.

Pašam Ābiķim 11.Saeimas vēlēšanas būšot pēdējās, kurās viņš startē.

"Nākamajās vēlēšanās es neapšaubāmi vairs nestartēšu. Ir jābūt pakāpeniskai politiķu nomaiņai, un tāda jau arī notika – Saeimā, kuru padzina, bija 60 jaunu deputātu. Taču jauns politiķis automātiski nenozīmē, ka viņš ir kompetents un godīgs," viņš norādīja.

"Diena" norāda, ka Ābiķis jau otro sasaukumu būs vienīgais Saeimas deputāts, kurš parlamentā strādājis kopš Augstākās padomes laikiem un ir ticis ievēlēts astoņas reizes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu