Ar viedtelefonu varēs mērīt radiācijas līmeni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas lielākā mobilo sakaru kompānija "NTT DoCoMo" progresīvo tehnoloģiju izstādē CEATEC prezentēs jaunu viedtelefonu ar maināmiem apvalkiem, kas spēj izmērīt elpas svaigumu, ķermeņa tauku daudzumu un pat radiācijas līmeni.

Izstāde norisināsies Tokijā no 4. līdz 8.oktobrim.

"Kopš lielās Austrumjapānas zemestrīces daudzi patērētāji satraucas par radiāciju," sarunā ar ziņu aģentūru AFP paskaidroja kompānijas "NTT DoCoMo" pārstāvis Daisuke Sakuma, atsaucoties uz Japānas zemestrīces izraisīto atomkrīzi Fukušimas atomelektrostacijā. "Mēs domājām par pakalpojumiem, kādus mēs kā sakaru kompānija varētu sniegt, lai apmierinātu šīs klientu vajadzības."

Kompānija piedāvās trīs maināmos apvalkus, kas būs lietojami ar viedtelelfonu un atbilstošu programmatūru. Viens no tiem mērīs radiāciju, otrs - sliktu elpu, alkohola smaku un kaitīgā ultravioletā starojuma daudzumu. Trešais apvalks mērīs ķermeņa tauku un muskuļu daudzumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu