Izsolīs Elizabetes Teilores tērpus, aksesuārus un rotaslietas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Itar_Tass/Scanpix

Decembrī izsolīs apmēram 400 tērpu un aksesuārus, kā arī vairāk nekā 200 rotaslietas, kas piederēja šā gada martā mirušajai Holivudas aktrisei Elizabetei Teilorei.

Izsoļu nams "Christie's" paziņojis, ka decembrī gaidāmajā izsolē tiks piedāvātas kleitas, kurpes, rokassomiņas, kuras kinozvaigzne nēsāja vairāk nekā 50 gadu ilgās Holivudas karjeras garumā. Izsolē būs pieejami arī tādu zīmolu kā "Chanel", "Christian Dior" un "Versace" darinājumi.

Tāpat vairāksolīšanā varēs iegādāties arī kāzu kleitas, kas aktrisei bija mugurā 1964.gadā, kad viņa precējās ar Ričardu Bērtonu. 1974.gadā arī šī laulība tika šķirta, un Teilore atzina, ka viņi "par daudz mīlējuši viens otru". 1975.gadā Teilore un Bērtons apprecējās vēlreiz, bet atkārtotā laulība ilga tikai astoņus mēnešus. Arī otro kāzu kleita būs pieejama izsolē, tāpat kā tērps, kas Teilorei bija mugurā 1992.gada ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars" pasniegšanas ceremonijā, kur viņa saņēma īpašu balvu par atbalstu cīņā pret AIDS.

Gaidāms, ka visdārgākā kleita - no viņas pirmajām kāzām ar viesnīcu magnāta dēlu Konrādu Hiltonu - tiks pārdota par 40 līdz 60 tūkstošiem ASV dolāru (20 līdz 30 tūkstoši latu).

"Daudzi tērpi no šīs kolekcijas, kas veidota visa mūža garumā, bija īpaši Teilorei darināti modes namos, kuru dizaineri vēlāk kļuva par viņas tuviem draugiem," teica "Christie's" pārstāve Meredita Ezeringtona-Smita.

Tērpu izsole notiks 14.-15. decembrī, bet 13.-14. decembrī notiks dārglietu izsole, kurā tiks piedāvātas 269 kaklarotas, dimanta gredzeni, piespraudes un auskari, kuru kopējā vērtība pārsniedz 30 miljonus dolāru (15 miljonus latu).

Gaidāms, ka rubīnu un dimantu kaklarota, kuras dizainu veidoja pati Teilore un kurā iestrādāta 16.gadsimta pērle, kas piederēja Spānijas karaļnamam, tiks pārdota par 2-3 miljoniem dolāru (1 - 1,5 miljoni latu).

Londonā dzimusī Teilore, kas bija plaši pazīstama ne tikai savas karjeras dēļ, bet arī pateicoties vētrainajai privātajai dzīvei un daudzajām laulībām, 79 gadu vecumā mira šā gada 23.martā pēc vairāk nekā piecus gadus ilgas cīņas ar hroniskām sāpēm, kuras radīja četras reizes lauztā mugura.

ASV Kinoakadēmijas balvu "Oskars" Teilore saņēma divreiz - 1960. un 1966. gadā par filmām "Butterfield 8" un "Who's Afraid of Virginia Woolf?" ("Kurš baidās no Virdžīnijas Vulfas?"), kas bija viena no daudzajām filmām, kurās viņa spēlēja kopā ar Bērtonu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu