Prezidenta kundzi vēlēšanu iecirknī apber ar komplimentiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts prezidentam Andrim Bērziņam izvēlēties, par ko atdot balsi 11.Saeimas vēlēšanas nav bijis viegli, jo pirms ārkārtas vēlēšanām bijis pārāk īss laiks, lai izlemtu. Balsot Drabešu pagasta Amatā Bērziņš sestdien bija ieradies kopā ar kundzi Daci.

Bērziņam politiskā izvēle šoreiz bijusi grūta

Prezidents bija labā noskaņā, taču žurnālistiem atzina, ka šajās vēlēšanās izvēli nav bijis viegli izdarīt. Viņš balsojis, ņemot vērā to, kā politiķi spēs darboties tālāk un ko viņi darījuši līdz šim. Bērziņš arī izmantojis iespēju ar plusiņiem atzīmēt īpaši veiksmīgu atsevišķu kandidāta darbu.

Savukārt, komentējot priekšvēlēšanu kampaņas norisi, prezidents norādīja, ka tā cilvēkiem liek padomāt. "Tā ir skola," viņš uzsvēra, norādot, ka katrs no savas skolas kaut ko iemācās.

Vai deputāti no 10.Saeimas atlaišanas guvuši mācību, gan varēs redzēt tikai nākotnē pēc viņu turpmākās darbības, piebilda Bērziņš.

Prezidents norādīja, ka savu balsi izvēlējies nodot Drabešu pagastā, jo tur dzīvo.

Pēc tam, kad bija izdarījis savu politisko izvēli, Bērziņš ar ziediem apsveica arī vienu no vēlēšanu iecirkņa darbiniecēm, kurai svētdien svinēs vārda dienu.

Vietējie iedzīvotāji sveic prezidentu un viņa kundzi

Savukārt vietējie iedzīvotāji izteica komplimentus prezidenta kundzei, norādot, ka viņa izskatās ļoti labi, un pauda prieku, ka prezidents nāk tieši no viņu pagasta.

Kāda prezidenta bijusī klasesbiedrene no Siguldas vidusskolas, paužot prieku par prezidentu, arī atzina, ka Bērziņš katru gadu aktīvi organizējot klases salidojumus, tas izkritis vien šogad, kad viņš ievēlēts prezidenta amatā. Saviem kādreizējiem klases biedriem Bērziņš arī jau apsolījis kādā brīdī izrādīt prezidenta pili.

Drabešu pagastā vēlēšanu iecirknī ierodas arī ģimene trīs paaudzēs

Drabešu pagastā nobalsojusi arī Kurpnieku ģimene, kura vēlēšanu iecirknī ieradās trīs paaudzēs, ņemot līdzi arī bērnus, kuri gan balsot vēl nevarēja.

Ģimene atzina, ka vienmēr nāk balsot visi kopā, bet šoreiz bijis īpašs notikums, jo mazākie bērni vēlējušies klātienē redzēt Valsts prezidentu Andri Bērziņu, kas arī izdevies.

Drabešu pagasta Amatā sestdien no rīta savu balsi nodeva arī 94 gadus vecais Jānis Zirdziņš, kurš lepojās ar saviem desmit mazbērniem un desmit mazmazbērniem, no kuriem daži bija atnākuši arī sirmgalvim līdzi uz vēlēšanu iecirkni.

Zirdziņš neslēpa prieku par to, ka visa viņa lielā saime dzīvo Latvijā.

No jaunās valdības sirmgalvis sagaida labklājību un to, lai mazāk cilvēku brauktu prom no Latvijas.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu