Vecāki neapmierināti ar hokeja skolu «Rīga»; pašvaldība sola rīkoties (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdien Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā bija ieradusies pirmās klases skolēnu vecāku delegācija, aicinot risināt vairākus sasāpējušus jautājumus saistībā ar hokeja skolas «Rīga» darbību un tās nespēju kvalitatīvi sadarboties ar tai blakus esošo Sergeja Žoltoka vidusskolu.

Vecāki uzsvēra gan to, ka pie skolas esošais stadions ir briesmīgā stāvoklī un tajā nav nedz drošības, nedz iespējamas kvalitatīvas nodarbības, gan to, ka daudzu telpu stāvoklis skolā ir gaužām neapmierinošs.

Tāpat vecāki norādīja uz dažādām dīvainībām un neskaidrībām hokeja skolas darbībā. Piemēram, pirmās klases skolēniem hokeja skolas telpās nav piešķirta žāvētava, kur atstāt somas ar ekipējumu, un viņiem pašiem no vidusskolas līdz ģērbtuvēm jāaizvelk lielas somas ar hokeja ekipējumu. Bet hokeja skolas pārstāvji noraidījuši lūgumu attiecīgajos laikos atslēgt durvis, kas savieno abas skolas, tādējādi skolēniem somas jāvelk vairākus simtus metrus apkārt skolai zem klajām debesīm. Hokeja skolas pārstāvji pat esot piesolījuši šīs durvis aizmūrēt, lai nebūtu jāuzklausa šādas prasības.

Skolēnu vecāki arī bija sašutuši par to, ka nav skaidrs, kā tiek izvēlēti treneri bērniem, kas notiek ar viņu maksāto līdzmaksājumu - 30 - latiem mēnesī, ka netiek nodrošināts autobuss uz spēlēm ārpus Rīgas un ka pašiem jāiegādājas formas krekli, kaut arī vecākiem gadagājumiem to nodrošina hokeja skola.

Tāpat tika norādīts, ka hokeja skolas vadība uz vecāku vēstulēm neatbild un netiek rīkotas kopējas sapulces.

Departamenta direktors Guntis Helmanis un Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna sašutušos vecākus uzklausīja ar izpratni, skaidrojot, ka hokeja skolas vadības līdzšinējā darbība nesen veiktajā auditā atzīta par neapmierinošu.

Kā norādīja Helmanis, darbu nāksies zaudēt gan hokeja skolas direktoram Dainim Locim, kurš gan patlaban pagarinājis darbnespējas lapu, gan viņa vietniekam administratīvi saimnieciskajā darbā Jurim Ozolam, kuram darbs jau uzteikts, un darba attiecības tiks pārtrauktas no 16.septembra. Helmanis izteicās, ka pie notiekošā skolā esot vainojama «Loča bezdarbība un Ozola darbība». Par skolas vadības rīcību esot nosūtīti dokumenti Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam.

Kā piemēru pašreizējās skolas vadības nespējai kvalitatīvi strādāt Helmanis minēja ledus liešanas mašīnas plānoto iegādi - trīs gadu laikā neesot spēts nosaukt konkrētu summu, kāda šim nolūkam esot vajadzīga.

Departamenta direktors solīja, ka pēc šo amatpersonu atbrīvošanas tiks rīkots konkurss amatiem skolas vadībā, bet sarežģītās procedūras dēļ jauna vadība hokeja skolai nez vai būšot ātrāk par gada beigām.

Vīksna norādīja, ka saimnieciskie jautājumi par stadionu un telpām tiks risināti, bet te liela loma esot pašai skolai, kurai attiecīgās lietas ir jāpieprasa. «Skola ir lielu pārmaiņu priekšā,» viņa piebilda.

Departamenta pārstāvji darīja zināmu, ka septembra beigās pašreizējam hokeja skolas «Rīga» direktora pienākumu izpildītājam, direktora vietniekam mācību daļā Ģirtam Ūdrim rosinās septembra beigās sasaukt kopīgu sanāksmi ar vecākiem, lai varētu izrunāt sasāpējušās problēmas.

Helmanis 13.augustā Loci atstādināja no amata saistībā ar aizdomām par pārkāpumiem rīcībā ar iestādes mantu un naudu.

Departamenta pārstāve Indra Vilde informēja, ka hokeja skolā «Rīga» veiktās revīzijas gaitā ir gūti pierādījumi tam, ka skolas darbības organizēšana nav notikusi atbilstoši normatīvajiem aktiem, tostarp notikuši finanšu disciplīnas pārkāpumi un citu normatīvo aktu neievērošana.

Tagad gan Locis ir atjaunots amatā, tomēr viņš savus darba pienākumus pagaidām nav atsācis pildīt, jo departamentam iesniedzis darbnespējas lapu. Tikmēr direktora pienākumus skolā veic Ūdris.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu