Lielbritānijā latviski brīdinās nebraukt dzērumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā sāktas sociālās kampaņas pret braukšanu dzērumā. Uz autoceļiem būs izvietoti informējoši plakāti latviešu, lietuviešu un poļu valodā, jo tieši šie iebraucēji veidojot 32% no reibumā notvertajiem autobraucējiem, otrdien ziņoja LNT raidījums „Degpunktā”.

Kamēr Latvijā dzērājšoferu skaits sācis samazināties, tikmēr Lielbritānijā notiek pretējais. Arī Latvijas valstspiederīgie šajā zemē iesaistīti ne vienā vien ceļu satiksmes negadījumā, kad pie vainas bijusi braukšana dzērumā.

Kā vēstīja „Degpunktā”, Lielbritānijas varas iestādes nolēmušas cīnīties pret šo tendenci, sākot jaunu sociālo kampaņu Linkolnšīras grāfistē. Tur uz autoceļiem būs izvietoti plakāti ar brīdinājumu nesēsties pie stūres dzērumā. Plakāti galvenokārt būs latviešu, lietuviešu un poļu valodā.

„Tā kā viņi ir ļoti maza mūsu sabiedrības daļa, bet ļoti liela daļa no tiem, kuri brauc dzērumā, mums šķita nepieciešams izvietot izglītojošus plakātus, atgādinot, ka šajā valstī braukšana dzērumā nav pareiza rīcība,

un kādas sekas var būt, izraisot avāriju dzērumā,” intervijā raidījumam atzina „Lincolnshire Road Safety Partnership” komunikāciju menedžeris Džons Sidls.

Britu salās tāpat kā Latvijā jāmaksā prāvs naudas sods par braukšanu dzērumā, kā arī tur uz gadu tiek aizliegta dalība ceļu satiksmē. Bet, ja dzērumā ticis izraisīts ceļu satiksmes negadījums, tad autovadītājs var nokļūt cietumā pat uz 14 gadiem.

Sidls sacīja: „Pēdējo divu gadu laikā bojā gājuši vairāki cilvēki, bijušas nepatīkamas sadursmes, kurās iedzīvotāji guvuši smagas traumas. Turklāt šie savainojumi ir paliekoši – uz visu dzīvi. Nevis tā, ka tu ārstējies un tev paliek labāk, bet tu paliec nopietni savainots uz mūžu.”

Arī Latvijas Ceļu satiksmes drošības direkcijā par šo britu sociālo kampaņu, kas adresēta arī Latvijas valstspiederīgo virzienā, jau dzirdējuši. Direkcijas pārstāvis Jānis Aizpors „Degpunktam” atzina, ka savulaik paši mūsu valstī tāpat cīnījušies pret braukšanu dzērumā, kas deva rezultātu.

Aizpors domā, ka britu sociālajai kampaņai noteikti būs rezultāti. Tā noteikti iedarbosies, jo daudziem viesstrādniekiem Lielbritānijā tas būs kultūršoks, ieraugot brīdinājumus dzimtajā valodā.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu