Ar pulksteņiem varēs piezvanīt, fotografēt un filmēt (38)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tieši šajās dienās Vācijas pilsētā Berlīnē notiek pasaulē vadošā elektronikas un sadzīves tehnikas izstāde IFA, kas pulcē nozares līderus un kurā tiek prezentēti perspektīvākie jaunumi. Portāls TVNET bija viens no tiem nedaudzajiem medijiem, kam bija iespēja apmeklēt izstādi vēl pirms tās oficiālās atklāšanas.

Uz ietekmīgo IFA izstādi, kas pulcē sadzīves tehnikas un elektronikas līderus no visas pasaules, kopā ar vēl diviem žurnālistiem no katras Baltijas valsts dodamies ceturtdien.

Tā kā šajā dienā te var iekļūt tikai žurnālisti un citi īpaši uzaicināti viesi, daudzviet vēl turpinās stendu iekārtošana un dekorāciju uzstādīšana.

Foto: TVNET

Lai gan pasākums notiek Eiropā, spriežot pēc zīmoliem un sabraukušo cilvēku aziātiskā ārējā izskata, ir skaidrs, ka šajās nozarēs dominē Koreja, Ķīna, Japāna un citas Austrumu reģiona valstis.

Izstādes teritorija vien ir iespaidīga - tajā izvietotas vismaz 25 vairākstāvu halles, bet vidū iekārtotas ēdināšanas uzņēmumu teltis un pat sava estrāde. Te var paēst, atspirdzināties un nedaudz atpūsties, lai jau pavisam drīz dotos uz nākamo interesanto pasākumu.

Gaidītāko produktu pasākumos piedalās simtiem žurnālistu.

Salīdzinājumam - Latvijā pat aktuālākajās preses konferencēs mediju pārstāvju skaits nesasniedz simtu.

Foto: TVNET

Runājot atklāti - ar vienu dienu nepietiek, lai izstaigātu un apskatītu visu iecerēto.

Jaunumu sadzīves tehnikas un elektronikas jomā ir patiešām daudz. Katrs ražotājs lepojas ar saviem, un tāpēc žurnālistu ieinteresēšanai izdomā dažādas atrakcijas.

Notiek ne tikai produktu prezentācijas un preses konferences, bet arī vizuāli iespaidīgi šovi.

Piemēram, TVNET apmeklēja pasākumu, kurā pasaulē zināmas kulinārijas autoritātes demonstrēja jaunākās tehnikas izmantošanu virtuvē. Tapa izmeklētas uzkodas un mutē kūstoši gardumi.

Foto: TVNET

Pieredzējušākie līdzīgu pasākumu apmeklētāji zina stāstīt, ka vēl pirms dažiem gadiem ražotāju prezentācijās galvenokārt runāja par tehnisko specifikāciju un jauninājumiem, taču

pēdējā laikā arvien vairāk akcentē lietošanas ērtību un vienkāršību.
Foto: TVNET

Uzrunājot vairākus apmeklētājus, var secināt, ka par iespaidīgākajiem produktiem atzīstamas tieši nākotnes tehnoloģijas, piemēram,

ledusskapis, uz kura virsmas var skatīties savu iemīļoto seriālu.

Viedie ledusskapji arī brīdinās par konkrēta pārtikas produkta krājumu izbeigšanos, piemēram, mājas īpašnieks varēs saņemt ziņu savā datorā vai telefonā, ka drīzumā jādodas uz veikalu pēc piena.

Foto: TVNET

Tāpat apmeklētāji par interesantu atzīst ledusskapi ar dubultām durvīm. Lai piekļūtu pārtikai, jāatver ne tikai parastās durvis, bet arī iekšējās stiklotās, kas pasargā krājumus no straujām temperatūras maiņām un palīdz ilgāk saglabāt svaigumu.

Foto: TVNET

Daudz jaunumu arī mājas uzkopšanas jomā. Spriežot pēc reklāmām, dzīvokļa tīrīšana nākotnē būs tik viegla un patīkama, ka

drīzumā neviena saimniece vairs negribēs algot mājkalpotāju.
Foto: TVNET

Par pieprasītu produktu varētu kļūt īpašs printeris, kurš vajadzīgo lapu izdrukā pēc viegla viedtelefona vai planšetes pieskāriena.

Piemēram, jaunā māmiņa ar telefonu nofotografē savu bērniņu un ar telefonu pieskaras printerim, kurš jau pēc dažiem mirkļiem izdrukā fotogrāfiju, ko uzreiz var dāvināt vecvecākiem.

Foto: TVNET

Gada laikā attīstījusies arī televizoru joma. Ražotāji sola uzlabojumus tiem TV ekrāniem, kuros varēs vienlaikus vērot divus televīzijas kanālus.

Piemēram, vīrs vienā televizora pusē varēs skatīties futbola spēli, bet sieva otrā pusē - iemīļoto seriālu. Lai izvairītos no trokšņa, katram vajadzēs savas austiņas.

Vēl izstādē var apskatīt liektus (ieapaļus) televizorus.

Jauno tehnoloģiju radīšanā ieguldīti lieli līdzekļi, un tāpēc ir saprotams, ka to cena ir iespaidīgi augsta.

Foto: TVNET

Savukārt trešdienas vakarā TVNET piedalījās jauno Samsung produktu prezentācijas šovā.

Jau piebraucot pie arēnas, redzamas garas žurnālistu, sadarbības partneru un uzņēmuma darbinieku rindas. Jūtams, ka pūlī valda interese par jaunajiem produktiem - izskan jautājumi un minējumi, kas tieši radīts. Noslēpumainība intriģē. Vēlāk Samsung pārstāvji skaidro, ka

pirms prezentācijas par jaunajiem produktiem pilnīgi visu zina tikai daži cilvēki pasaulē.
Foto: TVNET

Uz tumšos uzvalkos tērpto vīriešu fona izceļas elegantās baltās kleitās tērptas jaunas sievietes. Par svinīgu noskaņojumu rūpējas simfoniskais orķestris.

Arēnā iekārtojas vismaz pāris tūkstoši žurnālistu. Gandrīz katrs nodrošinājies ar filmēšanas, fotografēšanas un bezvadu interneta iespējām. Lai iegūtu labāku attēlu, daži pat uzkāpuši uz apkārtējo ēku jumtiem.

Foto: TVNET

Šova laikā dažādas augsta līmeņa Samsung amatpersonas iepazīstina ar jaunumiem un pastāsta par to priekšrocībām.

Šoreiz galvenajā lomā Galaxy Note 3, Galaxy Gear un Galaxy Note 10.1 2014 Edition.

Jau pavisam drīz tie būs pārdošanā visā pasaulē, tostarp Latvijā.

Foto: TVNET

Vairāki Baltijas valstu žurnālisti vēlāk sarunā ar TVNET atzina, ka viņu simpātijas pieder tieši jaunajam viedpulkstenim, ar kuru var ne tikai fotografēt un filmēt, bet arī atbildēt uz zvaniem.

Tāpēc nebrīnīsimies, ja drīz uz ielām redzēsim cilvēkus, kuri runā pa pulksteni, kas pielikts pie auss!

Pēc oficiālās prezentācijas katram klātesošajam ir iespēja izmēģināt jaunumus darbībā. Arī šajā hallē var iekļūt tikai pēc rindā stāvēšanas.

Foto: TVNET

Kopumā pasākums ir patiešām ļoti vērienīgs. Ja vēlaties uzzināt par novitātēm sadzīves tehnikas un elektronikas jomā, ir vērts doties uz aptuveni divu stundu lidojuma attālumā esošo Berlīni.

Tomēr jāpatur prātā, ka septembra sākumā te sabrauc ļoti daudz nozares pārstāvju, un tāpēc daļa viesnīcu nākamā gada izstādes datumos var būt rezervētas jau dažas dienas pēc šā gada pasākuma.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu