KNAB priekšnieks ierosina disciplinārlietu pret Strīķi (138)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks ierosinājis disciplinārlietu pret savu vietnieci Jutu Strīķi, liecina paziņojums KNAB mājaslapā.

Papildināta visa ziņa

Disciplinārlieta ierosināta par rīcību, pildot KNAB priekšnieka pienākumus no 1.jūlija līdz 7.jūlijam un no 22.jūlija līdz 30.jūlijam un atceļot KNAB priekšnieka 27.jūnija rīkojumu, ar kuru izbeigtas darba tiesiskās attiecības pārbaudes laikā ar KNAB galveno speciālisti, un 27.jūnija rīkojumu, ar kuru Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājai piemērots disciplinārsods. Tāpat disciplinārlieta ierosināta par rīkojumu, ar kuru darbā pieņemta izmeklētāja.

Streļčenoks uzskata, ka Strīķe veikusi darbības, kas liecina par iespējamu amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu,

tādējādi veicot darbības pretēji iestādes interesēm, nav ievērojusi darba tiesisko attiecību reglamentējošos normatīvos aktus un valsts pārvaldes procesus reglamentējošos normatīvos aktus.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisijai uzdots veikt disciplinārlietas izmeklēšanu un sagatavot slēdzienu līdz 13.septembrim.

Komisija, ja nepieciešams, dalībai disciplinārkomisijā var pieaicināt citus speciālistus un ekspertus valsts pārvaldes jomā.

Lēmumi bijuši iestādes interesēs

Strīķe teica, ka rīkojumus pieņēmusi, kad Streļčenoka atvaļinājuma laikā pildījusi KNAB priekšnieka pienākumus. Pieņemtie lēmumi bijuši iestādes interesēs, lai nodrošinātu korupcijas apkarošanu un biroja funkcionēšanu.

«Visi lēmumi pieņemti tiesiski, un to pamatojums ir atspoguļots dokumentos, kas KNAB priekšniekam ir pieejami. Esmu visus 10 gadus darbojusies iestādes interesēs, un visi mani lēmumi šajā laikā pieņemti tādi, lai iestāde sekmīgāk darbotos,» uzsvēra Strīķe.

Vaicāta, vai disciplinārlietas ierosināšana nav mēģinājums viņu atbrīvot no amata, Strīķe atbildēja, ka uz šo jautājumu varot atbildēt tikai pats Streļčenoks.

Strīķe arī atklāja, ka disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja ir otra KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča un komisijā darbosies arī Valsts kancelejas un Ģenerālprokuratūras pārstāvji.

Strīķe ar komisiju sadarbosies un ir pārliecināta, ka komisija viņas rīcībā pārkāpumus nesaskatīs.

Jau ziņots, ka pēdējās nedēļās birojā atkal uzjundījušas domstarpības. Ētikas komisija nesen bija iesniegusi premjeram ziņas, kas norāda uz Streļčenoka un viņa vietnieces Ilzes Jurčas iespējamiem Interešu konflikta novēršanas likuma pārkāpumiem saistībā ar atvaļinājuma pabalstu izmaksu.

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) aicinājis savstarpējās nesaskaņas risināt ar iekšējo resursu palīdzību un nesaskatīja interešu konflikta esamību Streļčenoka un Jurčas rīcībā.

KNAB priekšnieks savukārt reaģēja ar to, ka pagājušā nedēļā nolēmis atcelt KNAB rīkojumu, ar kuru apstiprināts biroja Ētikas komisijas sastāvs. Ētikas komisija nebija izpildījusi KNAB priekšnieka un premjera lūgumu viņu iepazīstināt ar komisijas lēmumu par iespējamiem pārkāpumiem. Tāpat komisija savā darbībā ilgstoši neievērojot normatīvo aktu prasības un komisijas nolikuma normas, pārkāpjot savas pilnvaras, kā rezultātā netiek sasniegts komisijas izveidošanas mērķis - objektīvi izvērtēt ētikas kodeksā noteikto normu ievērošanu.

Vienlaikus KNAB priekšnieks ir uzdevis organizēt jaunas KNAB Ētikas komisijas vēlēšanas.

Ziņots arī, ka pirms pāris mēnešiem Streļčenoka un Jurčas kritiku par sliktu darbu izpelnījušās Strīķe, Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece un Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja Ilze Draveniece.

Strīķe, Kurpniece un Draveniece novērtējumā paustos pārmetumus noliedz un vadības rīcībā saskata bosinga un mobinga pazīmes.

Komentāri (138)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu