Dānijas specdienesti noklausījušies Lemberga sarunas (115)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tā dēvētajā Lemberga krimināllietā prokuratūra pirmdien nāca klajā ar jauniem pierādījumiem, kurus lūdza pievienot lietai. Tie ir visu trīs apsūdzēto - Aivara Lemberga, viņa dēla Anrija un par Ventspils tranzītbiznesa menedžeri dēvētā Anša Sormuļa - sarunu audioieraksti, ko, izpildot tiesiskās palīdzības lūgumu no Latvijas, ieguvuši Dānijas specdienesti. Ieraksti iegūti 2005. gada 16. un 17. jūnijā viesnīcā «D'Angletere» Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā. Pats Aivars Lembergs pagaidām ne apstiprināja, ne noliedza, ka šādas sarunas būtu notikušas, vēsta LTV raidījums «Panorāma».

Pēc prokuratūras domām, Dānijas viesnīcās noklausītajās sarunās piedalījušies ne tikai apsūdzētie, bet arī virkne personu, kurām šobrīd tā dēvētajā Lemberga krimināllietā ir liecinieka statuss. Piemēram, Aivara Lemberga meita Līga Lemberga, Šveices advokāts Rūdolfs Meroni, uzņēmējs Olafs Berķis, kā arī advokāts Gints Laiviņš-Laivenieks.

«Pārsvarā šie audioieraksti apliecina apsūdzētā Aivara Lemberga, kā arī viņa dēla Anrija īpašumtiesības dažādās ārvalstu un Latvijā reģistrētajās kompānijās,»

raidījumam atklāj prokurors Juris Juriss. «Šajos audioierakstos ir dzirdams, ka Aivars Lembergs apliecina savu īpašumtiesību daļu. Tāpat viņš skaidro, kāda būtu nepieciešama rīcība ar atsevišķām šīm te ārvalstī reģistrētām kompānijām, izskaidro, ko nozīmē beneficiārs, ko nozīmē viņa ģimenes locekļi un kam tad patiesībā pieder atsevišķi šie te uzņēmumi,» piebilst Juriss.

Prokurors uzsvēra, ka šie audioieraksti ir papildu pierādījums to ziņu patiesumam, kuras izmeklētājiem jau snieguši vairāki liecinieki.

Pats Aivars Lembergs pagaidām prokuratūras pieteikumu komentēja izvairīgi. «To es nezinu. To es nezinu, vai ir notikusi. Bet. Bet nu... Ja tas tā ir bijis, tad ļoti korekti. Nu varbūt divus vārdus esmu pateicis parupjus,» saka Lembergs.

Komentāri (115)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu