«Eurostat»: Latvijā janvārī-maijā starp ES valstīm bijis vidēji straujš eksporta kāpums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TANISHA HEIBERG / REUTERS

Latvijā šā gada pirmajos piecos mēnešos salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn starp Eiropas Savienības (ES) valstīm bijis vidēji straujš eksporta pieaugums, liecina piektdien publiskotie ES statistikas pārvaldes «Eurostat» dati.

Šā gada janvārī-maijā salīdzinājumā ar 2017.gada pirmajiem pieciem mēnešiem eksporta apmērs Latvijā pieaudzis par 9%, un tikpat liels kāpums bija arī Igaunijā.

Lielāks eksporta kāpums nekā Latvijā reģistrēts Kiprā (+92%), Maltā (+20%), Grieķijā (+14%) un Slovēnijā. (+12%)

Lietuvā, tāpat kā Čehijā, Slovākijā un Portugālē un Somijā, reģistrēts 6% pieaugums.

Eksporta apmērs samazinājies vien Dānijā un Luksemburgā - abās valstīs samazinājums bijis 1%.

Importa apmērs janvārī-maijā salīdzinājumā ar 2017.gada attiecīgo periodu pieaudzis 24 ES dalībvalstīs, bet samazinājies Maltā (-9%), Luksemburgā (-3%) un Lielbritānijā (-2%), savukārt Grieķijā bijis nemainīgs.

Lielākais importa pieaugums janvārī-maijā gada izteiksmē bijis Kiprā (+18%), Slovēnijā (+12%), Dānijā un Rumānijā (abās valstīs +9%), Latvijā (+8%), Lietuvā un Čehijā (abās valstīs +7%), kā arī Bulgārijā, Igaunijā, Nīderlandē, Polijā, Portugālē, Slovākijā, Somijā un Ungārijā (visās valstīs +6%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu