Aplikācija «Roamer» ļauj ietaupīt līdz 90% izmaksu viesabonēšanas laikā (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā izveidota jauna aplikācija «Roamer», ko var lietot gan «iPhone», gan «Android» tālruņiem, kas ļauj ietaupīt līdz 90% no maksas par zvaniem ārvalstu brauciena laikā, informēja aplikācijas izstrādātājas SIA «Arcana» direktors Aleksandrs Krēgers.

«Roamer» ir īpaši radīta tiem patērētājiem, kurus neapmierina augstie viesabonēšanas tarifi, atrodoties ārvalstīs. Aplikācijas galvenā priekšrocība ir ērtība, kāda ir parastajai viesabonēšanai. Proti, viesabonēšanas laikā tiek saglabāts mobilais tālruņa numurs gan izejošajiem, gan ienākošajiem zvaniem.

Lai varētu izmantot aplikācijas priekšrocības, nepieciešams to pirms brauciena sākuma lejupielādēt telefonā. «Ar aplikācijas palīdzību jāuzstāda pagaidu zvanu pāradresācija, un, jau atrodoties ārvalstīs, ievietojot tālrunī jebkuru vietējo SIM katri, vēlreiz jāstartē «Roamer» aplikācijas programma. Zvaniet un saņemiet ienākošos zvanus,» skaidroja Krēgers.

Viņš atzīmē, ka aplikācija darbojas vietējā mobilajā tīklā, kas nozīmē, ka tā

nodrošina augstu sakaru kvalitāti bez papildu izdevumiem.

Vietējā SIM karte var tikt izmantota arī vietējiem zvaniem un datu pārraidei - viss vienā tālrunī.

Aplikācijas izveidotājs Niks Ustinovs stāstīja, ka «Roamer» izveidošanas ideja viņam radusies pirms dažiem gadiem pēc atgriešanās no Taizemes. «Tarifi bija vienkārši nenormāli augsti, tāpēc es nolēmu radīt kaut ko tādu, kas mainītu situāciju ne tikai man, bet arī ceļotājiem visā pasaulē.»

Pēdējo mēnešu laikā uzņēmums veltījis uzmanību aplikācijas beta versijas pilnveidošanai un lietotāju atsauksmju apstrādei.

Ustinovs skaidroja, ka, piemēram, pērn mobilo sakaru operatori tikai par viesabonēšanu nopelnīja ap 45 miljardiem ASV dolāru, bet līdz 2015.gadam šis skaitlis var pieaugt līdz 67 miljardiem ASV dolāru.

Jūlija sākumā kļuva zināms, ka Eiropas Savienība (ES) ir iesniegusi balsojumam plānus par vienotu Eiropas telekomunikāciju tirgus izveidi ar mērķi samazināt ceļotāju izmaksas balss zvaniem, īsziņām un datu pārraidei. Negaidot politiķu lēmumus un izejot ārpus ES robežām, «Roamer» jau patlaban sniedz iespēju aplikācijas lietotājiem ietaupīt, atzīmēja Krēgers.

«Roamer» aplikācija ir pieejama bezmaksas lejupielādei «App Store» un «Google Play».

Aplikācijas «Blackberry» un «Windows» programmām ir izstrādes stadijā. Detalizētu informāciju par aplikāciju var atrast mājaslapā «www.roamerapp.com».

Aplikāciju «Roamer» izstrādāja Latvijā, un jau patlaban tā ir pieejama lietotājiem no 52 valstīm, kas ceļo 217 maršrutos. Aplikācija darbojas caur GSM, nevis Wi-Fi vai 3G, tādējādi nodrošinot augstu sakaru kvalitāti, kas nav atkarīga no interneta pieslēguma ātruma.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu