Datu pārraidē Samsung apsteidz Apple (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vērtējot, cik daudz datu tiek pārraidīts mobilajās ierīcēs (šajā gadījumā ar to domāti tikai viedtālruņi), Samsung jūnijā ir apsteidzis sīvāko konkurentu Apple.

Kompānijas StatCounter pētījums liecina, ka visā pasaulē Samsung veidtālruņu lietotāji tīmekļa pārlūkošanai velta vairāk laika nekā Apple iPhone un iPod Touch lietotāji kopā ņemot.

Šā gada janvārī ar iPhone un iPod Touch ierīcēm tika aplūkots vairāk interneta lapu nekā ar Nokia telefoniem. Taču jau jūnijā Samsung ir apsteidzis Apple, liecina ziņojums no StatCounter, kas veic 3 miljonu interneta vietņu apmeklētību.

Statistika liecina, ka Samsung ierīču kontā šobrīd ir 25,5% apskatīto lapu, Apple kontā - 25,1%, bet Nokia - 22%, vēsta Cnet.com. Ceturtajā vietā, ievērojami atpaliekot, atrodas BlackBerry ar 3,6%.

Samsung ir cieši saistīts ar Google un tā izstrādāto Android operētājsistēmu, taču tai pašā laikā dienvidkorejieši izstrādā arī savu mobilo operētājsistēmu Tizen.

Atšķirīga situācija ir, atsevišķi apskatot ASV tirgu. Tur nepārspēts līderis aizvien ir Apple, ar kā ražotajām mobilajām ierīcēm tiek veikti 54,8% interneta lapu apskašu. Samsung daļa pēdējā gadā ir augusi no 12,7% līdz 18,3 procentiem, taču tāpat aizvien ir salīdzinoši maza.

«Pēc mūsu definīcijas mobilā ierīce ir tāda ierīce, ko var pārnēsāt kabatā un tai ir skārienjutīgs ekrāns un dažos gadījumos miniatūra fizikālā klaviatūra. Planšetdatori, lai arī ir mobili, šajā gadījumā neatbilst mobilas ierīces definīcijas nosacījumiem,» saka StatCounter.

Tai pašā laikā ir vērtīgi atzīmēt, ka no visām lapu apskatēm 83,9% ir veikti tieši ar nemobilajām ierīcēm. To vidū dominē ierīces ar Windows 7 operētājsistēmu (52,6%), bet tālāk seko Windows XP (21,1%), Apple OS X (7,4%), Windows 8 (5,9%), Windows Vista (5,4%) un visbeidzot ar iOS apgādātie iPad (4,2%).

Ja salīdzina lapu apskatei izmantotos interneta pārlūkus, tad pirmajā vietā ir bezzīmola Android pārlūks (29,1%), kam seko Apple Safari (25%).

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu