"Demokrātiskie patrioti" vēlēšanās startētu ar citu politisko spēku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No „Pilsoniskās savienības” šodien izstājušies tās trīs biedri, kuri nolēmuši gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās startēt jau no cita saraksta. Lai gan viņi nodibinājuši biedrību „Demokrātiskie patrioti”, tomēr ārkārtas vēlēšanās tā nepiedalītos individuāli, bet gan kopīgi ar kādu citu politisko spēku, vēstīja LNT ziņas.

Neapmierina "Vienotības" darbība

No „Pilsoniskās savienības” (PS) izstājies Rīgas domes deputāts Dāvis Stalts ar domubiedriem. Politiķi dibinājuši jaunu politisko spēku – biedrību „Demokrātiskie patrioti” (DP), jo viņus neapmierinot PS iekļaušana jaundibināmā „Vienotības” partijā un tās līderu darba stils.

DP priekšsēdētājs Dainis Stalts norādījis: „Mums nav pieņemama atsevišķu politiķu savstarpējā attiecību kārtošana „Vienotības” vadībā, kas ir īstenībā ļoti destruktīva, kas šo darbu Latvijas labā ievērojami mazina.” Pēc Stalta domām, nekas labs nevarot izdoties, ja tik daudz politiskās autoritātes sanāk kopā un katram ir mērķis būt galvenajam.

PS esot atkāpusies no saviem principiem, darbojoties „Vienotībā”, uzskata bijušie partijas biedri. Tāpat "Vienotības" veidošanas gaitā tiekot pārkāptas daudzas "sarkanās līnijas", ieskaitot koķetēšanu ar "Saskaņas centru".

„Sākotnēji arī notika šīs partijas atvērta darbība - tajā ienāca biedri. Tad kaut kādā brīdī, es varētu precīzi pateikt, tas bija pirms Saeimas vēlēšanām, šis process vienkārši, manā uztverē, tika apturēts. Un man sāka rasties izjūta, ka es atkal esmu nokļuvis kādā kabatas partijā,” skaidroja biedrības DP valdes loceklis Jānis Bordāns.

Būšot vēl citi sekotāji no PS

No PS šodien izstājušies trīs biedri, taču viņi norādījuši, ka tuvākajā laikā šo partiju pametīs vēl citi biedri, vēstīja LNT ziņas. To personu vārdi, kuri pievienosies DP, tikšot nosaukti divu nedēļu laikā. Tikmēr PS priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis savas partijas biedru rindu sarukšanu neuzskatot par zaudējumu.

„Es domāju, ka tas varbūt ir vairāk zaudējums pašam Dāvim Staltam, jo es domāju, ka visas iespējas bija darboties PS un tagad viņš ir izvēlējies citu ceļu. Tas, lai ir, kā saka, viņa paša ziņā. Protams, ka es novēlu viņam veiksmi, jo mēs es domāju tāpat paliekam domubiedri, neskatoties uz to, ka atšķiras mūsu taktiskie risinājumi, par to, kā kalpot mūsu valstij,” pauda viedokli Kristovskis.

Ārkārtas vēlēšanas nestartēs individuāli

Biedrības DP mērķis ir iekļūt nākamajā Saeimā, taču drīzumā gaidāmajās ārkārtas vēlēšanās PS pametēji negrasoties startēt individuāli, bet gan par balsīm cīnīties kopīgi ar kādu citu spēku. Stalta vadītā biedrība izteikusi vēlmi sadarboties ar „Visu Latvijai-TB/LNNK”. Taču pagaidām abām nav bijušas sarunas par kopīgu startu vēlēšanās. Tāpat DP labprāt sadarbotos ar Valsts prezidenta Valda Zatlera partiju, ja tāda tiktu izveidota.

Jau ziņots, ka partijas PS pārstāvji Rīgas domes deputāts Dāvis Stalts, advokāts Jānis Bordāns un juriste Ieva Brante tuvākajā laikā izstāsies no partijas. Par to PS ārkārtas kongresā jūnija sākumā paziņoja Stalts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu