Eiropā pieaug uzbrukumu skaits musulmaņiem (54)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tajās nedaudzajās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, kur tiek oficiāli reģistrēti šādi noziegumi, pieaug pret musulmaņiem vērsto vardarbīgo uzbrukumu skaits, liecina otrdien publiskotais ziņojums.

Vīnē izvietotās ES Pamattiesību aģentūras (FRA) ziņojumā konstatēts, ka laikā no 2010. līdz 2011.gadam pret musulmaņiem vērsto uzbrukumu skaits pieaudzis Somijā, Francijā un Zviedrijā. Par citām ES dalībvalstīm informācijas nav, jo tās šādus datus vai nu nevāc, vai arī nav tos publicējušas.

Tajā pašā laika periodā antisemītiski motivēto uzbrukumu skaits Francijā un Zviedrijā ir gājis mazumā.

Vienlaikus ziņojuma autori uzsver, ka šīs tendences neatspoguļo patieso rasistisko un ksenofobisko noziegumu skaitu, jo par lielāko daļu šādu gadījumu varasiestādēm netiek ziņots.

Bez tam dalībvalstis šādus noziegumus definē atšķirīgi.

Somijā 2009.gadā reģistrēti 14 pret musulmaņiem vērsti noziegumi, 2010.gadā - 15, bet 2011. - 14.

Par Franciju konkrēti dati ziņojumā nav sniegti, taču norādīts, ka pati Parīze pret musulmaņiem vērsto vardarbības aktu skaita pieaugumu skaidro ar jaunajiem šādu noziegumu reģistrēšanas noteikumiem.

Ziņojuma autori uzsver, ka dalībvalstis, kur reģistrēts vislielākais uzbrukumu skaits musulmaņiem, nebūt nav jāuzskata par tādām, kur patiesībā ir vislielākais šādu noziegumu skaits.

Piemēram, Lielbritānijas valdības daļēji finansētā nevalstiskā organizācija «Tell Mama» («Pastāsti mātei») kopš 2012.gada Apvienotajā Karalistē reģistrējusi 632 pret musulmaņiem vērstus incidentus.

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu