«Krājbankas» administrators atlīdzībā saņēmis trīs miljonus (93)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No «Latvijas Krājbankas» maksātnespējas procesa sākšanas brīža līdz šim brīdim administrators «KPMG Baltics» atlīdzībā saņēmis aptuveni trīs miljonus latu, informēja administratora sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

Atlīdzības apmērs katru mēnesi atšķiras

Viņš uzsvēra, ka šī summa nav peļņa. No saņemtās atlīdzības, ko apstiprina tiesa, administratoram pašam ir jāsedz visi izdevumi, kas saistīti ar līdzekļu atgūšanu, piemēram, dažādi «forensic» izpētes jeb krāpniecības izpētes izdevumi un naudas piedziņas izdevumi. Turklāt administrators nestrādā viens - tā komandā ir 30 speciālisti, kas strādā uz pilnu slodzi.

Administratora atlīdzības apmērs katru mēnesi atšķiras, jo tas tiek aprēķināts no tā, cik daudz līdzekļu konkrētajā mēnesī administratoram ir izdevies atgūt. Ja attiecīgajā mēnesī administrators ir atguvis mazāk līdzekļu nekā iepriekšējā mēnesī, arī viņa atlīdzība ir mazāka. Fīrmanis atzīmēja, ka pastāv arī daudz izņēmumu, kad par līdzekļu atgūšanu atlīdzība nemaz netiek aprēķināta.

Jau ziņots, ka šā gada martā administrators atguvis aktīvus 2,713 miljonu latu apmērā, februārī - 1,324 miljonu latu apmērā, bet janvārī - 3,135 miljonu latu apmērā.

Kopējie maksātnespējas procesa izdevumi martā bija 647 912 lati, no šīs summas administratora un administratora palīga atlīdzībai martā tērēti 135 630 lati.

Sāk «Latvijas Krājbankas» bankrotu

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt «Latvijas Krājbankas» bankrotu. Bankrotu lūdza sākt tās administrators - revīzijas kompānija «KPMG Baltics» -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

«KPMG Baltics» par «Latvijas Krājbankas» maksātnespējas administratoru tika apstiprināts 2011.gada 16.decembrī, bet «Latvijas Krājbanka» par maksātnespējīgu tika atzīta 2011.gada 23.decembrī.

Komentāri (93)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu