Kiprai, lai izvairītos no maksātnespējas, šomēnes vajag 75 miljonus (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Finanšu grūtībās nonākušajai Kiprai šomēnes pietrūks vismaz 75 miljonu eiro (37,03 miljoni latu), lai nosegtu valsts rēķinus, tostarp algu un pensiju apmaksu, pirmdien brīdināja valsts kases pārstāvis Rea Georgu.

Georgu parlamenta finanšu komitejai norādīja, ka valdība patlaban cenšas izvairīties no maksātnespējas iestāšanās aprīlī.

«Skaidras naudas deficīts aprīlī veido 160 miljonus eiro (112,4 miljonus latu). 85 miljoni eiro (59,7 miljoni latu), kas atrodas rezervē, nav pietiekami, un mums nepieciešams līdzīgs apjoms, lai izvairītos no maksātnespējas,» sacīja Georgu.

Kipra patlaban gaida starptautiskā aizdevuma pirmo maksājumu, kuru tai paredzēts saņemt maijā.

Kipras valdības preses pārstāvis Krists Stilianids žurnālistiem pavēstīja, ka varasiestādes steidz izvairīties no valsts algu un pensiju maksātnespējas, tostarp plānojot papildu pasākumus, lai iegūtu finanšu līdzekļus.

«Valdība tuvāko dienu laikā darīs visu iespējamo, lai apstiprinātu ar glābšanu saistītus likumprojektus un mums mēneša beigās nebūtu problēmas ar algām un pensijām,» sacīja Stilianids. «Es vēlos ticēt, ka visi šobrīd demonstrēs nepieciešamo apdomību, lai nodrošinātu iespējas un risinājumus, lai valstij būtu finansēšanas iespējas.»

Ar starptautiskajiem aizdevējiem panāktā vienošanās paredz, ka Kipra radikāli samazinās banku sektoru, paaugstinās nodokļus, samazinās valsts sektorā strādājošo skaitu un privatizēs daļu no valstij piederošajiem uzņēmumiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu