Policija apzinājusi Dziesmu un deju svētku biļešu spekulantus (56)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policija apzinājusi vairākas personas, kuras par augstāku cenu ir mēģinājušas pārdot biļetes uz XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētku maksas pasākumiem.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis pastāstīja, ka Valsts policija aktīvi seko līdzi biļešu tirdzniecības norisei un ar to saistītām iespējamām nelikumībām. Policija veic dažādus operatīvos pasākumus un jau apzinājusi vairākas personas, kuras ir mēģinājušas pārdot svētku biļetes par augstāku cenu, lai gūtu personīgu labumu.

Tāpat policija vērtē, vai šo personu rīcībā ir konstatējamas pārkāpumu pazīmes. «Ja šādas pazīmes tiks konstatētas, tad šos biļešu tirgotājus sauks pie atbildības,» uzsvēra Sadovskis.

Policijai patlaban nav informācijas, ka tiktu izplatītas arī viltotas biļetes, taču likumsargi aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un no nepazīstamām personām neiegādāties apšaubāmas izcelsmes biļetes.

Pagājušās nedēļas nogalē dažādos interneta sludinājumu portālos bija ievietoti piedāvājumi par ļoti augstām cenām iegādāties svētku biļetes, taču šodien lielākā daļa šo sludinājumu bija izņemti. Tā, piemēram, kāda persona sešas biļetes uz noslēguma koncertu Mežaparkā piedāvāja par 1000 latiem. Citā sludinājumā biļeti uz šo koncertu piedāvāja par 150 latiem.

Sadovskis nekomentēja, vai šāda spekulantu piesardzība ir saistāma ar policijas aktivitātēm, taču norādīja, ka policija arī turpmāk pievērsīs uzmanību biļešu tirdzniecībai.

Portālos arī vērojami daudzi sludinājumi, kuros cilvēki izteikuši piedāvājumu iegādāties biļetes uz svētku pasākumiem.

Jau ziņots, ka šoreiz biļetes uz XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētku maksas pasākumiem izpirktas divas reizes ātrāk nekā 2008.gadā. Patlaban uz Dziesmu un deju svētkiem ir iegādātas vairāk nekā 46 000 biļetes, telefoniski rezervētas gandrīz 6000 biļetes, kopā 89% no kopējā biļešu skaita, kas ir pieejamas publiskā tirdzniecībā. Patlaban tirdzniecībā palikuši aptuveni 11% biļešu.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu