ASV aug Android viedtelefonu popularitāte

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Viedtelefoni, kas aprīkoti ar «Android» operētājsistēmu, pēdējo mēnešu laikā palielinājuši savu tirgus daļu ASV, tādējādi palielinot pārsvaru pār ASV informācijas tehnoloģiju giganta «Apple Inc.» izstrādāto «iPhone», liecina tirgus izpētes kompānijas «Kantar Worldpanel ComTech» apkopotā informācija.

Trīs mēnešu periodā līdz februāra beigām «Android» veidoja 51,2% no viedtelefonu kopējā pārdošanas apjoma ASV, kas ir par 5,9 procentpunktiem vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada.

Savukārt «Apple» tirgus daļa sarukusi par 3,5 procentpunktiem - līdz 43,5%.

Tikmēr «Windows Phone» tirgus daļa palielinājusies līdz 4,1%, bet «BlackBerry», kas janvāra beigās prezentēja jaunu viedtelefonu platformu, taču jaunos tālruņus ASV sāka pārdot vien marta beigās, tirgus daļa nokritusies līdz 0,7%.

«Kantar Worldpanel ComTech» arī norāda, ka «Samsung», kas ir lielākais «Android» viedtelefonu ražotājs, popularitāte ASV turpina pieaugt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu