Kādai kundzei piešķirts pirmais bezdarbnieku mobilitātes pabalsts (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kāda kundze no Tukuma kļuvusi par pirmo cilvēku Latvijā, kurai piešķirts jaunais bezdarbnieku mobilitātes pabalsts. To atklāja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītāja Inese Kalvāne.

Viņa šorīt intervijā Latvijas radio pastāstīja, ka tukumniece bijusi pirmā, kas NVA pieteikusies šā pabalsta saņemšanai, un viņas pieteikums kļuvis par pirmo apmierināto. NVA Tukuma iedzīvotājai kompensēs izdevumus par degvielu nokļūšanai darba vietā.

Patlaban cilvēku interesi par jaunajiem pabalstiem nevarot vērtēt nedz kā lielu, nedz kā mazu - cilvēki vēršas NVA un vēlas iegūt informāciju, kas var pretendēt uz šo atbalstu un kas jādara tā saņemšanai.

Katrs desmitais bez darba

Pēc NVA datiem, patlaban Latvijā bez darba ir 10,9% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju. Tas vērtējams kā liels skaitlis. Pašlaik bez darba ir 107,5 tūkstoši cilvēku.

Mazākais bezdarbs ir Rīgā un Rīgas reģionā, Ventspilī, Jelgavā. Savukārt Latgale tradicionāli ir ar augstāko bezdarba līmeni, izņemot Daugavpili.

Sākoties sezonālajiem darbiem, bezdarbnieku skaits varētu samazināties.

Jauns pabalsts

Portāls TVNET jau ziņoja, ka 19.martā NVA sāka īstenot atbalsta pasākumu «Darbs Latvijā», nodrošinot saviem klientiem finansiālu atlīdzību transporta un īres izdevumu segšanai pirmos četrus darba mēnešus. Šim pabalstam var pieteikties tie bezdarbnieki, kas vismaz sešus mēnešus bijuši reģistrēti NVA. Arī potenciālajai darbavietai ir jābūt reģistrētai NVA.

Reģionālās mobilitātes atbalsta pasākums paredzēts darba vietās Latvijas teritorijā, lai galvenokārt veicinātu darbaspēka mobilitāti reģionos ārpus Rīgas, izņemot, ja galvaspilsētā darba devējs piedāvās vienlaikus sākt darba tiesiskās attiecības ar vismaz 25 NVA reģistrētiem bezdarbniekiem.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu