Dombrovskis neuzskata par pamatotām bažas par pensiju sistēmas sabrukšanu (19)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bažām par pensiju sistēmas sabrukšanu Latvijā gluži pamata nav, šodien žurnālistiem izteicās premjers Valdis Dombrovskis (V).

Dombrovskis atzina, ka attiecībā uz valsts sociālā budžeta ilgtspēju diskusijas notiek un Labklājības ministrija vērtējot dažādus priekšlikumus. Tomēr nekādi jautājumi par iespējamiem samazinājumiem šajā jomā valdības darba kārtībā neesot.

Pēc premjera teiktā, pastāvot "dažādi varianti" par sociālajiem pabalstiem un gan šie, gan citi priekšlikumi būšot jāvērtē. Tas tomēr varētu notikt tikai 2012.gada budžeta veidošanas kontekstā.

Kā ziņots, Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš (V) ir pārliecināts, ka nodokļus celt nedrīkst, jo tas bremzē ekonomikas attīstību un jaunu darba vietu radīšanu, tā vietā būtu jāsamazina izdevumi, piemēram, sociālajā budžetā. "Normāls cilvēks redz, ka pensiju sistēma bankrotē," šorīt Latvijas Radio sacīja Kariņš.

Viņš norāda, ka ir pienācis laiks diskutēt par sociālā budžeta izdevumu samazināšanu. "Pareizais virziens ir izdevumu samazināšana, reāli tas ir sociālais budžets. Cilvēkiem nepatīk par to runāt, taču katru mēnesi izdodam par 20 miljoniem latu vairāk, nekā nopelnām. Kamēr šo caurumu neaizlāpīsim, nebūs attīstības," uzskata Eiropas Parlamenta deputāts.

"Normāls cilvēks redz, ka pensiju sistēma bankrotē. Kāda jēga maksāt nodokļus, ja nākotnē nebūs pensiju. Par šo jautājumu ir jādiskutē," sacīja politiķis.

Viņaprāt, ir dažādas iespējas sociāla budžeta samazināšanai, ne tikai pensiju samazināšana.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu