Šonedēļ pārdoti «Krājbankas» īpašumi par 1,3 miljoniem latu (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šonedēļ notikušajās izsolēs pārdoti likvidējamās AS «Latvijas Krājbanka» un tās meitasuzņēmumu nekustamie īpašumi par nepilniem 1,3 miljoniem latu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja bankas administratora SIA «KPMG Baltics» pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Šonedēļ bija paredzēts izsolīt sešus «Latvijas Krājbankai» piederošus īpašumus. Tika pārdoti pieci īpašumi, un šajās izsolēs administratoram izdevies atgūt 182 500 latus.

Tāpat šonedēļ bija paredzēts izsolīt «Latvijas Krājbankas» meitasuzņēmumiem SIA «Krājinvestīcijas», SIA «LKB Property» un SIA «LKB Rīgas īpašumi» piederošus 27 nekustamos īpašumus.

Izsolēs tika pārdoti deviņi īpašumi. Izsolot šos meitas kompāniju īpašumus, kopumā iegūti 1 100 730 lati. Meitas kompāniju īpašumi, kas netika izsolīti, pārsvarā atrodas Latvijas reģionos, kā arī Jūrmalā, informēja Fīrmanis.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt «Krājbankas» bankrotu. Bankrotu lūdza sākt «Krājbankas» administrators - revīzijas kompānija «KPMG Baltics» -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu