Kalnmeiers: Lemberga «stipendiātu lietā» notiek finanšu plūsmas izmeklēšana (54)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ventspils mēra Aivara Lemberga tā sauktajā «stipendiātu lietā» pašlaik notiek finanšu līdzekļu plūsmas izsekošana, kas ir visai laikietilpīga, LNT teica ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Viņš sacīja, lai arī pagaidām jauni secinājumi izmeklētājiem šajā lietā nav, tās izmeklēšana turpinās un noilgums noziegumam nav iestājies. «Tajā lietā vairs nav izmeklēšanas aktīvā stadija. Šobrīd netiek pratināti liecinieki, bet notiek finanšu līdzekļu kustības izsekošana, kas ir visai laikietilpīgs pasākums,» teica Kalnmeiers, piebilstot, ka tādējādi nākas sūtīt tiesiskās palīdzības lūgumus dažādu valstu attiecīgajiem dienestiem.

«Ja tiek noskaidrots, ka nauda no vienas valsts ofšora ir aizgājusi uz citās valsts ofšoru, tad ir tūdaļ jāsūta pieprasījums valstij, uz kuru nauda aizgāja un tas palēnina procesu,» sacīja ģenerālprokurors. Arī izmeklēšanas procesu šajā lietā nevar paātrināt, jo stingri jāievēro procedūra.

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu