Toshiba Bulgārijā būvēs vērienīgu saules elektrostaciju (17)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Japānas elektronikas kompānija "Toshiba Corp." un enerģētikas uzņēmums "Tokyo Electric Power" apvienosies ar Japānas valdību, lai Bulgārijā uzbūvētu vienu no pasaulē lielākajām saules elektrostacijām, piektdien vēsta laikraksts "Nikkei".

Spēkstaciju līdz 2012.gada martam paredzēts uzbūvēt Jambolā Bulgārijas austrumos un tās izmaksas veidos vairāk nekā 100 miljardus jenu (635 miljonus latu), norāda laikraksts.

Kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstij Bulgārijai nepieciešams steidzami palielināt atjaunojamās enerģijas resursus, lai samazinātu oglekļa dioksīda izmešus.

ES noteikusi ambiciozu mērķi līdz 2020.gadam samazināt oglekļa dioksīda izmešus bloka dalībvalstīs par 20%.

Pateicoties Japānas tehnoloģijām, Bulgārija plāno līdz 2020.gadam 16% no valstij nepieciešamās elektroenerģijas iegūt no atjaunojamiem resursiem, salīdzinot ar aptuveni 7% patlaban, raksta "Nikkei".

Paredzēts, ka "Toshiba", "Tokyo Electric Power", Japānas tirdzniecības kompānija "Itochu" un valdības atbalstītā organizācija "Innovation Network Corp. of Japan" Bulgārijā izveidos kopuzņēmumu, kopumā investējot aptuveni 50 miljardus jenu (317,5 miljonus latu).

Arī Eiropā septītā lielākā enerģētikas kompānija "CEZ Group" piedalīsies šajā kopuzņēmumā, ieguldot līdz pat 20 miljardiem jenu (127 miljoniem latu), vēsta laikraksts.

Japānas ekonomikas un rūpniecības ministrs Banri Kaieda un Bulgārijas ekonomikas un enerģētikas ministrs Trajčo Trajkovs piekritīs atbalstīt šo konsorciju nākošās nedēļas sākumā paredzētajā sanāksmē, piebilda "Nikkei".

Spēkstacijas sākotnējā ražošanas jauda būs aptuveni 50 000 kilovatu, taču tā piecu gadu laikā tiks palielināta līdz 250 000 kilovatu, norāda laikraksts.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu