Visvairāk savainojumus gūst uz slidenajām ielām (32)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš sestdienas dienas līdz svētdienas rītam slidenu vai netīrītu ielu dēļ savainojušies 14 cilvēki, savukārt uz kalniem traumas guvušas septiņas personas, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Laura Bundule. Savukārt meteorologi nākamajā nedēļā sola vietām naktīs gaisa temperatūru ap 0, austrumos pazeminoties līdz mīnus 10 grādiem.

Slideno vai netīrīto ielu dēļ visvairāk cietušo - deviņi - ir Rīgā, no kuriem jaunākais ir 16 gadus vecs puisis, vecākā cietusī ir kāda 64 gadus veca sieviete. Viņi guvuši dažādas traumas - muguras sasitumi, smadzeņu satricinājums, apakšstilba un apakšdelma lūzumi, kā arī plecu lūzums.

Daugavpilī uz ielas ir paslīdējusi kāda 59 gadus veca sieviete, gūstot kājas lūzumu, un 26 gadus vecs vīrietis, gūstot pēdas saišu sastiepumu. Slideno ielu dēļ divi cietušie ir arī Ķekavā un viens ir Tukumā.

Visi slideno ielu dēļ cietušie tika nogādāti slimnīcā.

Četras traumas uz kalniem gūtas Ozolkalnā, kur 17 līdz 32 gadus veciem vīriešiem divos gadījumos ir kombinēta pleca trauma un augšdelma lūzums, atsevišķiem cietušajiem ir apakšstilba lūzums un cīpslu muskuļu sastiepums. Cietušo vidū ir arī kaimiņvalstu tūristi - igaunis un lietuvietis.

Žagarkalnā kādai 25 gadus vecai lietuvietei ir konstatēts apakšstilba lūzums, savukārt, Baldonē, Mežkalnu trasē, 29 gadus vecs vīrietis ir guvis šim sporta veidam neierastu acs traumu.

Kāds 31 gadu vecs slēpošanas entuziasts guvis kājas traumu.

Bez elektrības astoņi tūkstoši, atkal jauni bojājumi

Energoapgāde Latvijā svētdienas rītā ir traucēta aptuveni 8000 Latvijas energokompānijas "Latvenergo" klientiem, pavēstīja "Latvenergo" ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Sniega segas biezums turpina samazināties

Līdz ar atkušņa iestāšanos Rīgā pēdējo dienu laikā sniega segas biezums samazinājies par 15 centimetriem, - liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija. Atkušņa dēļ no jumtiem krīt sniegs un lāstekas.

Nākamnedēļ prognozē sniegu, slapju sniegu

Gaisa temperatūra nākamajā nedēļā atkarībā no vēja virziena svārstīsies plašās robežās, vietām naktīs gaisa temperatūra noslīdēs zem 0, austrumos pazeminoties līdz mīnus 10 grādiem; pārsvarā gaidāms sniegs, slapjš sniegs, - liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu