Bez elektrības aptuveni pieci tūkstoši (80)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Energoapgāde Latvijā svētdienas pēcpusdienā ir traucēta aptuveni 5000 Latvijas energokompānijas "Latvenergo" klientiem, pavēstīja "Latvenergo" ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Viņš informēja, ka naktī slapjā sniega dēļ radušies jauni elektroenerģijas atslēgumi Latvijas Ziemeļaustrumu reģionā - Madonas un Jēkabpils apkartnē. Siksnis gan izteica cerību, ka traucējumi nebūs ilgstoši un tie tiks operatīvi novērsti.

Joprojām vissliktākā situācija ir Austrumu reģionā, kur traucēta elektroapgāde Rēzeknes, Ludzas un Preiļu apkaimē. Naktī situācija šajā reģionā nav pasliktinājusies.

Siksnis uzsvēra, ka remontdarbos ir iesaistīti visi papildspēki, lai pēc iespējas ātrāk novērstu elektroenerģijas padeves pārrāvumus.

Jau vēstīts, ka valdība 6.janvārī saistībā ar kritisko situāciju energoapgādē izsludināja ārkārtas situāciju 40 Latvijas novados, taču šo sarakstu vēl plānots papildināt ar potenciāli bīstamajiem reģioniem, kuros krītošie koki apdraud arī satiksmes drošību.

"Latvenergo" kopumā ir 1,04 miljoni klientu.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus.

Komentāri (80)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu