Turpinās elektroenerģijas piegādes atjaunošana (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arī šodien visā Latvijā turpināsies elektroenerģijas piegādes atjaunošanas darbi, kuros iesaistīsies ne tikai "Latvenergo" brigādes, bet arī citu valsts dienestu un privāto struktūru pārstāvji. Darbos piedalīsies arī četras kaimiņvalstu speciālistu brigāde un tā dēvētais sniega retraks jeb kāpurķēžu traktors, kas ikdienā nolīdzina slēpošanas trases.

Piektdienas vakarā joprojām bez elektroenerģijas vai traucētu apgādi bija aptuveni 6500 mājsaimniecību. Bojājumus novērsa 335 brigādes ar vairāk nekā 888 cilvēkiem.

Elektrolīniju postījumu novēršanā piektdien iesaistījās arī 30-40 mežizstrādātāji, bet nedēļas nogalē piesaistīto strādnieku skaits palielināsies vēl par 70-90, ekonomikas ministra Arta Kampara (V) sasauktajā Ekonomikas ministrijas (EM) vadības operatīvajā sanāksmē iepriekš informēja "Latvenergo" meitasfirmas AS "Sadales tīkls" amatpersonas.

Mežizstrādātāji izcērt ārpus aizsargjoslām augošos kokus, kas bojājuši vai apdraud elektrisko tīklu gaisvadu līnijas.

Glābšanas darbos iesaistītas arī divas Lietuvas un divas Igaunijas energokompāniju brigādes. Gatavību 24 stundu laikā nogādāt Latvijā pilnībā nokomplektētas brigādes izteikusi Dānija.

Izmantos sniega traktoru

Remontdarbos Līgatnes un Ieriķu apkārtnē plānots izmantot traktoru, kas ikdienā nolīdzina slēpošanas trases. Sniega traktors palīdzēs nogādāt strādniekus līdz tām bojājumu vietām elektrolīnijās, kam piekļūšana ar ierastajiem transporta līdzekļiem nav iespējama.

Jau ziņots, ka Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija 40 novados saistībā ar ilgstošiem elektroapgādes traucējumiem. Ārkārtējo situāciju var izsludināt, ja dabas katastrofas mēroga dēļ ir nepieciešama juridisko un fizisko personu tiesību un brīvības ierobežošana.

Saistībā ar ārkārtējo situāciju dažādām ministrijām doti vairāki uzdevumi. Tai skaitā EM uzdots nodrošināt ārpus aizsargjoslām esošo koku izciršanu, kas apdraud elektrisko tīklu gaisvadu līnijas un elektroenerģijas padevi sabiedrībai, to iepriekš saskaņojot ar Valsts meža dienestu un attiecīgo pašvaldību.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu