Elektroenerģijas piegāde traucēta 6500 mājsaimniecībām (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Situācija elektroapgādes atjaunošanā ir uzlabojusies, bet bez elektroenerģijas vai traucētu apgādi šovakar plkst.19 joprojām bija aptuveni 6500 mājsaimniecību, informēja AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

No rīta bez elektroenerģijas vai traucētu apgādi bija aptuveni 9000 mājsaimniecību.

Austrumu reģionā elektroapgādes traucējumi šovakar Rēzeknē, Dagdas, Krāslavas, Rēzeknes un Viļānu novados ir 3200 mājsaimniecībām, Krāslavas apkārtnē - 135, Ludzas - 370, Preiļu - 360 un Daugavpils - 58 saimniecībām.

Ziemeļaustrumu reģionā elektrības traucējumi Jēkabpilī ir 1050 klientiem, Aizkrauklē - 129, Madonā - 46, Gulbenē - 110.

Ziemeļu reģionā bez elektroenerģijas 816 mājsaimniecības ir Cēsu apkārtnē, Limbažos un Alojā - 112, Piebalgā - 450.

Rietumu reģionā bez elektroapgādes Ventspils apkārtnē vēl ir 143 klienti, Saldus - 539 un Kuldīgas - 30.

Centrālajā reģionā elektrības traucējumi ir Siguldā - 23 mājasaimniecībām, Ogrē - 50. Savukārt dienvidu reģionā elektroenerģijas piegāde klientiem ir atjaunota.

Šodien strādāja 335 AS "Sadales tīkls" brigādes ar vairāk nekā 888 cilvēkiem.

Elektroapgādes atjaunošanas darbos ir iesaistītas divas brigādes no Igaunijas un divas no Lietuvas. Igaunijas elektromontieri darbu uzsāks rīt Līvānos un Ludzā. Savukārt Lietuvas brigādes darbu ir uzsākušas jau šodien Aknīstes apkārtnē un turpinās arī darbu brīvdienās. Brigādes strādā ar savu speciālo tehniku.

Elektroenerģijas traucējumu gadījumā "Sadales tīkls" rīcībā kā alternatīvs energoavots ir 14 dažādu lieluma jaudu ģeneratori. Šobrīd no šiem ģeneratoriem darbībā tiek izmantoti pieci.

Austrumu reģionā strādā septiņas mežistrādātāju brigādes, un to skaits tuvākajās dienās varētu palielināties.

Kā ziņots, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) šorīt parakstīja valdībā pieņemto lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu 40 Latvijas novados. Ārkārtējo situāciju var izsludināt, ja dabas katastrofas mēroga dēļ nepieciešama juridisko un fizisko personu tiesību un brīvības ierobežošana.

Šādu lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu enerģētikas krīzes gadījumā valdība pieņēmusi pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas. Vēl tikai, pamatojoties uz Saeimas 1998.gada 10.septembra paziņojumu, saistībā ar ražas novākšanai īpaši nelabvēlīgiem laika apstākļiem Ministru kabinets izsludināja ārkārtas situāciju Latvijas laukos.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu