Jumtus uz Jelgavu brauc tīrīt arī rīdzinieki (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: jelgavnieki.lv

Snigšana un jumtu iebrukšanas gadījumi liek arī Jelgavas uzņēmējiem un privātmājuīpašniekiem rūpēties par savām ēkām. Tiesa, kā pārliecinājās jelgavnieki.lv, zvanot uz dažādiem sludinājumos norādītājiem numuriem, uzticamu sniega tīrītāju komandu Jelgavā atrast ir grūti.

Pašu spēkiem ar sniega tīrīšanu tiek galā «Kanclera namā». «Ja jau mums ir pašiem savi darbinieki, kas to var izdarīt, tad kāpēc pieaicināt citus?» teic uzņēmuma vadītājs Edmunds Barkāns. Jumti tīrīti gan veikalam Katoļu, gan Pasta ielā, savukārt Lielajā ielā par jumta tīrīšanu atbildīgs apsaimniekotājs. E.Barkāns zina stāstīt, ka tur izveidojusies nepatīkam situācija – sniega dēļ pilēt sācis jumts un augšējo stāvu dzīvokļos iekļūst ūdens.

Savukārt tirdzniecības centra «Valdeka» īpašnieka – «SMI Real Estate Group» - vadītāja Rita Stražinska skaidro, ka uzņēmums izvēlas profesionāļus. Tiesa, uz Jelgavu brauc tīrīt uzņēmums «SJS Serviss» no Rīgas, jo ar to ir izveidojusies veiksmīga sadarbība.

«SJS Serviss» izpilddirektore Beāte Pauliņa teic, ka pasūtījumi uz Jelgavu esot reti, lai arī Rīgā to ir daudz. «Gadījumi arī ir dažādi – ir mazāk sniega, bet ir pavisam traģiski – ar lielām lāstekām un sniega kaudzēm,» stāsta B.Pauliņa. Klientiem esot jāgaida rindā – notīrīt jumtu uzņēmums var apmēram pēc trim dienām no zvana saņemšanas lielās slodzes dēļ.

Jelgavnieki.lv sludinājumu sadaļā ar katru dienu parādās arvien vairāk sludinājumu ar piedāvājumu «profesionāli notīrīt jumtu». Kad portāls sazinājās ar vairākiem sludinājumu autoriem, viņi mēģināja pārliecināt par to, ka pārstāv uzņēmumus un, tīrot jumtus, tiek ievēroti visi drošības pasākumi. Taču, lūgti nosaukt pārstāvēto uzņēmumu un vārdu, lielākā daļa to nedarīja, kas rada šaubas par godīgumu un darba rezultātu.

Vien no retajiem, kurš sevi identificēja, bija uzņēmuma «Armiss» valdes loceklis Artjoms Sokolovskis. Viņš stāsta, ka šogad pasūtījumu esot par 50 – 60% vairāk nekā pērn. «Jelgavā pasūtītāji pārsvarā ir uzņēmumi, bet no Rīgas zvana privātmāju īpašnieki,» stāsta A.Sokolovskis.

Viņš atklāj, ka jumt tīrīšanas atkarīga no tā slīpuma un svārstās no 0,3 līdz 0,8 latiem: 0,3 lati par kvadrātmetru ir jumtiem ar slīpumu līdz 15 grādiem, jumta ar slīpumu vairāk par 15 grādiem tīrīšana maksās līdz 0,45 latiem par kvadrātmetru, savukārt jumta ar slīpumu virs 45 grādiem – 0,8 lati. Uzņēmums piedāvā arī sniega izvešanu. Par iespējamiem darbiem ar uzņēmua pārstāvjiem var sazināties pa tālruni 29572623.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu