Premjers «Euronews» stāsta par sociālo atstumtību Latvijā (88)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (V), atrodoties Davosā, kur piedalījās ikgadējā ekonomikas forumā, sniedzis arī interviju telekanālam «Euronews», kurā stāstījis gan par jauniešu bezdarbu, gan arī ekonomikas pārstrukturēšanu.

Intervija ar Dombrovski bija iekļauta astoņu minūšu sižetā par Davosā notikušo forumu un tajā diskutētajiem jautājumiem par Eiropas nākotni un konkurētspējas atjaunošanu. Latvija šajā sižetā bija pieminēta kā unikāls piemērs tam, kā ar fiskālo disciplīnu un strukturālajām reformām iespējams atjaunot ekonomiku un konkurētspēju starptautiskajos tirgos.

Plašāk par Latvijā notikušajām pārmaiņām intervijā stāstīja arī Dombrovskis. Viņš atklāja, ka Latvijā joprojām bažas rada augstais bezdarba līmenis, kas gan pašlaik jau ir divas reizes mazāks, nekā tas bija finanšu krīzes laikā. «Joprojām bezdarba rādītāji ir augsti, tāpēc mums jāstrādā tālāk,» teica valdības vadītājs. Dombrovskis atzina, ka Latvijā ir problēmas arī saistībā ar jauniešu bezdarbu. Šajā ziņā gan Latvija ir labākā situācijā par citām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kur nereti darba tirgū jaunieši tiek diskriminēti. «Mums ir problēma ar jauniešiem, kuri nemācās un nestrādā. Mums jātiek galā ar sociālo atstumtību,» teica politiķis.

Tāpat intervijā viņš stāstīja par ekonomikas struktūras maiņu Latvijā kopš krīzes. Lai neatgrieztos pie tā sauktās burbuļa ekonomikas, Latvijas ekonomikā uzsvars tiek likts uz eksportu, industriālo ražošanu un investīciju piesaisti.

Premjeram arī vaicāja par Latvijas plāniem pievienoties eirozonai 2014.gadā. Viņš uzsvēra, ka patlaban ir novērojama divu ātrumu Eiropas veidošanās, kur lielākas sekmes ir tām valstīm, kas ir eirozonā. Tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc Latvija vēlas ieviest eiro - lai nepaliktu perifērijā.

Viņš arī atgādināja, ka finanšu krīze Eiropā nav saistīta ar eiro, jo pašreizējā situācija ir saistīta ar ekonomisko un finanšu krīzi atsevišķās dalībvalstīs, ar ko ir jātiek galā.

Komentāri (88)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu